torsdag

TORSDAG DEN 7 JANUARI

Den tomma brunnen
 
"I kraft av blodsförbundet med dig skall jag släppa dina fångar ur den tomma brunnen" (Sak 9:11)

Vilken besvikelse att törstande komma fram till brunnen, full av förväntan, och finna den helt tom. Då man ser brunnen förväntar man sig att den ska innehålla det en brunn ska innehålla, friskt vatten.

Den ser ut som en brunn, men den har förlorat brunnens funktion. En gång måste det där ha varit en källa med friskt vatten. Och någon har bemödat sig att bygga en fin överbyggnad.

Men efterhand har vattnet i brunnen sinat, och kvar står bara den fina överbyggnaden kvar. Det ser fortfarande ut som en brunn, men den saknar det livgivande vattnet.


Läs mer HÄR.
___________________________
 
Ord för dagen den 7 januari - Matteus 5
 
SALT OCH LJUS

Bibelläsning: Matteusevangeliet 5
"Saliga är ni, när människor hånar och förföljer er, ljuger och säger allt ont om er för min skull. Gläd er och jubla, ty er lön är stor i himlen. På samma sätt förföljde man profeterna före er." (Matt 5:11-12 FB)

Att bli hånad och misstänkliggjord är en del av efterföljelsen. Den som är kristen leds och inspireras av något som den icke-kristne inte kan uppfatta. Någon har sagt: "De som dansade uppfattades som tokiga av dem som inte hörde musiken."

De närmast följande verserna i Matteus talar om att kristna är jordens salt (v.13) och världens ljus (v.14). Det känns inte behagligt med salt i ett öppet sår. Ljuset är inte välkommet där man har något att dölja.

Då vi blir hånade och förtalade för Kristi skull får vi glädja oss och jubla, därför att vi får följa Jesus även in i detta.

-->  Mannakorn att tugga på under dagen: Hur ser det ut i mitt tankeliv? - Jesus säger att synden börjar redan i vår tanke, innan vi ens har gjort något illa.


Läs mer HÄR.
___________________________
 
Nyhetsflödet torsdag den 7 januari
Joakim Lundqvist: Nästa generation – vårt gemensamma ansvar
- Världen idag - "Nyårstider ger oss viktiga påminnelser om andliga sanningar. Främst om möjligheten att lämna det gamla vid korset och gå vidare tillsammans med Honom som gör allting nytt, men också att, som det står i psalmen, "släkten följa släktens gång".
   För drygt 200 år sedan vann den engelske politikern William Wilberforce ett stort genombrott. Efter tiotals år av hårt arbete antog parlamentet hans lagförslag "Abolition of the Slave Trade" som förbjöd slavhandeln i hela imperiet. Jag fick själv för några år sedan förmånen att bli inbjuden till det Brittiska parlamentets officiella firande av Wilberforce’s livsverk, och såg den enorma respekt han gavs och förtjänade. Han var och är en fantastisk förebild på en kristen som lät sin tro få praktiska konsekvenser i sin omvärld."


Hädelsedömd kristen kvinna förlåter förföljarna
- Dagen - Asia Bibi, den kristna kvinnan som sedan 2009 suttit i pakistanskt fängelse efter anklagelser om att hon hädat Islam, har sagt att hon har förlåtit dem som förföljer henne.
   Jesus har gjort den här dagen till en glädjens dag för mig och har bönhört mig. Jag är glad och uppsluppen över att kunna få träffa min familj i dag och fira jul, sa hon dessutom.
   Trebarnsmamman Asia Bibi anklagades för att häda profeten Muhammed av muslimska kvinnor från sin by som störde sig på att hon drack vatten ur samma kärl som dem. 2010 dömdes hon till döden genom hängning. Om domen verkställdes skulle det bli första gången som en kvinna avrättas för hädelse i Pakistan. I oktober förra året upphävdes dödsstraffet av en appellationsdomstol i Lahore. Nu väntar en ny rättegång i landets högsta domstol."


Looking back at 2015 and Boundless
- Salvation Army Today takes a look back on 2015 and The Salvation Army's 150th anniversary celebration in London - See video HERE
___________________________
 
Bibelläsning från GT den 7 januari

År 1: Att lyda Gud - 1 Mos 7 - Läs HÄR.

År 2: "Men man skrattade åt dem och hånade dem" - 2 Krön 30 - Läs HÄR.


Bibelläsningsplanerna finner du HÄR

___________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar