söndag

SÖNDAG DEN 3 JANUARI

Tidig söndagsmorgon den 3 januari 2016
 
 
Veckans reflektion från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen. Just nu har vi en veckas semester inför starten på det nya arbetsåret. Ledigheten ger en smula andrum och tid att reflektera på det som varit och det som ska komma.

Jag ser med tacksamhet tillbaka på året som gått. Mycket positivt har hänt. Under året har Frelsesarmeen i Norge sänt ut ett antal nya officerare (löjtnanter), dessutom har det utnämnts ett antal sergeanter (soldater/medlemmar som går in på officersliknande vilkor). De allra flesta av de nya löjtnanterna och sergeanterma arbetar som kårledare. Sammanlagt rör det sig om 20-30 personer.

Det finns många höjdpunkter under året och jag tackar Gud för allt gott som har hänt. Men hur kommer det att bli under det kommande året. Vad kommer jag att skriva i det första inlägget under "Tidig söndagsmorgon" den första söndagen 2017. Vad kommer det att finnas att berätta om? Vad skulle jag vilja se hända i Frälsningsarmén i Norge/Island/Färöarna under 2016? Det är där Rut och jag har våra arbetsuppgifter för näravarande.


Läs mer HÄR.

___________________________

Bramwell Booth inför det nya året - Del 2 av 3
 
För mer än hundra år sedan skrev Frälsningsarméns dåvarande general ett budskap inför 1900-talet som just skulle börja
.
Han skrev om de nya utmaningar man skulle möta under 1900-talet och vad slags människor Gud skulle behöva för att möta de utmaningarna. Bramwell  Booths tankar finns samlade i boken "Our Master - Thoughts for salvationists about their Lord".

Under några dagar i början av det nya året kommer vi att publicera Bramwell Booths tankar inför 1900-talet. Och det förvånande är att dessa tankar är minst lika akuella för oss och vår tid som de var då de skrevs. Inläggen är översatta till svenska av Rut Baronowsky. Här kommer den andra delen.


Frihet

Det  nya århundradet kommer att ropa efter frihet i varje aspekt av livet.

Denna strålande dröm genom alla tider – frihet – så långt borta från oss den fortfarande är!

Så många människor lever sina liv i fångenskap! Och vilken hord av människor, också i vår generation, som dör i slaveri – fysiskt slaveri! Slavar i Afrika, i Kina, i Östeuropa, på avlägsna öar ute i havet och på jordens mörkaste platser ropar till oss, och de går under medan de ropar....

Läs mer HÄR.

____________________________

Ord för dagen den 3 januari - Matteus 3
 
 
DEN HELIGE ANDE OCH ELD

Bibelläsning: Matteusevangeliet 3
"Han skall döpa er i den helige Ande och i eld" (Matt 3:11 FB)

Vi har så lätt att fokusera på vad vi ska göra, vad vi ska åstadkomma. Även i detta kapitel kan vi hitta uppmaningar på vad vi ska göra. Vi ska bana väg för Herren och göra stigarna raka för Honom (v.3). Ja, det finns verkligen många hinder som måste tas bort för att människor idag ska finna fram till Jesus.

Men kapitlet handlar inte bara om vad vi ska göra utan framför allt om vad Jesus ska göra. Här presenteras Jesus för första gången för offentligheten och hans uppdrag deklareras: "Han skall döpa er i den helige Ande och i eld". Desillusionerade och kraftlösa lärjungar fick uppleva detta på pingstdagen. Jesu uppdrag gäller än. Han vill döpa oss i den helige Ande och i eld också idag.

- Herre, tack för ditt löfte. Jag tror på ditt ord och öppnar mig nu för den helige Andes kraft i mitt liv idag. Tack att du döper mig i den helige Ande och i eld.

Mannakorn att tugga på under dagen:
"Bär då sådan frukt som hör till omvändelsen" (vers 8)
Läs mer HÄR.

___________________________
 
Nyhetsflödet söndag den 3 jnuari
En biskop som hamnade snett
- Elisabeth Sandlund i Dagen - Han beklagar inte utvecklingen utan bejakar den.
Det är möjligt att det stämmer, att tron på att själen efter döden återföds i en ny kropp har angripit Sverige likt en epidemi av digerdödsmått. I så fall är det alldeles förfärligt. Och ett kvitto på att svensk kristenhet i allmänhet och Svenska kyrkan, med fortfarande två tredjedelar av befolkningen som medlemmar, har misslyckat med sin grundläggande uppgift – att sprida evangelium, att göra människor till Jesu efterföljare.
   Men det som är ännu mer förfärligt är att biskopen tycker att detta är fullständigt i sin ordning. Han beklagar inte utvecklingen utan bejakar den."
 
Våldet mot israeler fortsätter
- Världen idag - "Två israeliska soldater skadades i helgen i attacker av enstaka gärningsmän. Samtidigt pågår en intensiv debatt i Israel om hur man ska se på judiskt våld mot palestinier."


 
Fokus 2016
 - Perleportalen 4. - 10. januar - en uke med fokus på disippelskap og bønn.

___________________________
 
Bibelläsning från GT den 3 januari
År 1: "Var är du?" - 1 Mos 3 - Läs HÄR.

År 2: "Så länge han sökte Herren..." - 2 Krön 26 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
 
____________________________
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar