onsdag

ONSDAG DEN 20 JANUARI

Sållade heliga
 
Herren sade, “Simon, Simon! Se, Satan har begärt att få eder i sitt våld, för att kunna sålla eder såsom vete; men jag har bett för dig, att din tro icke må bliva om intet. Och när du en gång har omvänt dig, så styrk dina bröder" (Lukas 22:31-32).
När Jesus vandrade på jorden kände han alltför väl till ondskans våldsamma krafter. Satan kom med vartenda vapen i helvetet för att sålla Kristi lärjungar. Och han kom för att fresta Jesus också.
Jag tror inte någon av oss någonsin skulle kunna till fullo förstå den enorma konflikt som rasar i det andliga riket. Inte heller skulle vi kunna inse hur fast besluten djävulen är att förgöra sådana lärjungar som Petrus. Han har målat en måltavla på ryggen på varje troende vars hjärta är fast beslutat att följa Kristus.
Så här är det: Vid något tillfälle i vår kristna vandring korsar vi det jag kallar ”lydnadslinjen”. Det är när vi i våra hjärtan bestämmer oss för att gå hela vägen med Herren. Vi inser att det inte finns något i denna värld som håller fast oss, och vi beslutar oss för att lyda Guds Ord på alla sätt och vad det än må kosta.
Ögonblicket då vi korsar den linjen – stunden då vi träder in i ett liv av lydnad och beroende av Kristus, fast beslutna att aldrig gå tillbaka – sätter vi igång alla larmklockor i helvetet. Varför? Vi har blivit ett hot mot mörkrets rike. Därför blir vi en måltavla för varje furste och väldighet. Lidanden, stormfloder och prövningar kommer som ett förtärande test av tron.
Läs mer HÄR.
______________________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 20 januari
 
Stefan Swärd: Den rättfärdige ska leva av tro
- Världen idag - "Tro handlar om att vi bygger våra liv på Guds löften och Guds ord i stället för känslornas och omständigheternas vindflöjel. Abraham kallas för trons fader och hans liv kännetecknades av att han höll ut i tro.
   Tro är inte samma sak som positivt tänkande. Tro är inte önsketänkande. Tro är inte pep-talk. Tro är inte att sopa problemen under mattan. Tro är inte att leva i det blå. Tro handlar om att räkna med Gud, inse Guds storhet och närvaro, och inse att Gud har talat till oss genom sitt ord som är sprängfyllt av Guds löften. Att bygga sitt liv på löftena, är att bygga sitt liv på det fasta fundamentet.
   På samma sätt behöver både församlingsliv, samfundsliv och kristen verksamhet bygga på tro på Gud. Annars blir vi bara försiktiga, räknar bara med omständigheter och det vi kan se och ta på med våra begränsade sinnen.
   Tro är inte orealistiskt, det är realistiskt, därför att det också räknar med Gud. Verkligheten finns hos Gud."


Det kostar på att bekänna namnet Jesus
- Jonas Nordén i Efter Kristus - "Efter några år boende utomlands, där jag kunnat få lite perspektiv på landet Sverige och svensk kristenhet, så är det med stor sorg i hjärtat jag konstaterar att förkunnelsen om Jesus Kristus, som den enda vägen till frälsning, på många håll har tystnat i vårt land. I allt färre kyrkor och från allt färre präster och pastorer får man idag höra en förkunnelse som utmanar till omvändelse och tro på den ende, sanne och levande Frälsaren, Jesus Kristus. Varför är det så?
   Det kan givetvis finnas många svar på den frågan, men en av de starkaste anledningarna till det tror jag är att det faktiskt kostar på att bekänna namnet Jesus. Det finns alltid ett pris att betala för den som väljer att gå det som Jesus själv kallar för ”den smala vägen” (Matt 7:13-14). Detta är ett pris som färre och färre är beredda att betala i Sverige idag.
   Priset man får betala är att bli betraktad som intolerant och trångsynt. Man anses inte vara ”öppen” för människors olika andliga vägar. Man betraktas också som omodern, anti-intellektuell och fientlig mot andra människors tro och kultur. Det kan absolut vara ett högt pris att betala. Det var ett pris som Jesus själv fick betala, det var ett pris som hans första anhängare fick betala – och det är ett pris som kyrkan och kyrkans profeter genom alla tider fått betala. Det är ett pris som en kyrka, och kyrkans företrädare behöver vara beredda på att betala."


Kan Gud och Darwin vara överens?
Bength Gustafson i Bengths Blogg - "Gud är evig men Darwin är död sedan 1882, men kan Gud vara överens med det som Charles Darwin kom fram till, när det gäller evolution och ”det naturliga urvalet”? Eller är det till och med så,  att Gud har använt sig av evolution och av ”det naturliga urvalet” under oöverskådliga och okända tidsrymder?
   Mitt svar är ett tydligt NEJ på dessa frågor. Men VARFÖR ställer jag då dessa frågor och VARFÖR skriver jag om just detta? Jo, därför att det finns kristna som svarar JA på dessa frågor och de tror på och lanserar vad som kallas ”Teistisk evolution”, även kallad ”kreationistisk evolution”. Här i Sverige har vi en ivrig förespråkare för denna tro i pastor Torsten Åhman, och den som kanske är den mest kände interanationellt sett, är Francis Collins, vetenskapsman och kristen.
    Jag ska motivera mitt NEJ genom att återge vad Francis Collins säger om innebörden av ”Teistisk evolution”. Därefter ska jag redovisa några citat från Charles Darwins verk: ”Om arternas uppkomst”, och sedan redogöra för sådant som jag menar är tydliga konsekvenser av ”Teistisk evolution”. Detta som sammantaget är mitt svar på varför jag inte tror på ”Teistisk evolution”. 

______________________________
 
Ord för dagen den 20 januari - Matteus 14
 
"GE DEM NÅGOT ATT ÄTA"

Bibelläsning: Matteusevangeliet 14
Jesus svarade: "De behöver inte gå härifrån. Ge dem något att äta, ni själva." (Matt 14:16 Bibel 2000)

Det hade varit ett långt möte. Lärjungarna påpekar för Jesus att människorna var hungriga och att Jesus borde göra något åt det.

Då säger Jesus att det kan lärjungarna göra själva. Lärjungarna svarar att dom har inget att ge och Jesus svarar att de ska ge det de har till honom. Lärjungarna ger det till Jesus och han ber bordsbönen och sedan räcker han tillbaka två fiskar och fem bröd till lärjungarna.

I lärjungarnas händer sker undret! Maten tar helt enkelt inte slut. Det blev till och med tolv korgar mat över.

Vi kan kanske många gånger uppleva att vi inte har något att bidra med. Vår kunskap, vår förmåga och våra resurser är alltför små. Då får vi överlåta oss själva och det vi har till Jesus. Och då Han får välsigna det vi ger till honom, kan det bli överflödande rikt.


-->  Mannakorn att tugga på under dagen: "Lämna dem till mig" (vers 18 Bibel 2000). Det sa Jesus till lärjungarna då de såg på sina otillräckliga resurser och bristande möjligheter att klara av situationen.

Läs mer HÄR.
______________________________
 
Bibelläsning från GT den 20 januari
 
 

År 1: Med uppriktigt hjärta och med rena händer - 1 Mos 20 - Läs HÄR.

År 2: Leva efter Guds Ord - Esra 7 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
______________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar