måndag

MÅNDAG DEN 4 JANUARI

Bramwell Both inför det nya året - Del 3 av 3
 
För mer än hundra år sedan skrev Frälsningsarméns dåvarande general ett budskap inför 1900-talet som just skulle börja
.
Han skrev om de nya utmaningar man skulle möta under 1900-talet och vad slags människor Gud skulle behöva för att möta de utmaningarna. Bramwell  Booths tankar finns samlade i boken "Our Master - Thoughts for salvationists about their Lord".

Under några dagar i början av det nya året kommer vi att publicera Bramwell Booths tankar inför 1900-talet. Och det förvånande är att dessa tankar är minst lika akuella för oss och vår tid som de var då de skrevs. Inläggen är översatta till svenska av Rut Baronowsky. Här kommer den tredje och sista delen.


1. En ny kraft
   Det nya århundradet kommer
att behöva starka moraliska krafter så väl som höga ideal.

   Ingenting är mer uppenbart idag, än att religiösa former och ceremonier snabbt förlorar verkligt inflytande över människors liv, också i länder, som till namnet är kristna. Denna kraftlösa gudaktighet är inte bara en stor bluff, men den är också lätt att avslöja. Därför är en stor del av mänskligheten äcklad intill fientlighet  av  denna formkristendom, som genom teorier och ceremonier fortsätter att existera i dunklet, men har förlorat sitt liv och sin själ, eller också är man ytterst okunnig om verklig religion.

Läs mer HÄR.
_________________________
 
Ord för dagen den 4 januari - Psalm 1
TVÅ VÄGAR
 
Bibelläsning - Psalm 1
"Salig är den som.... har sin glädje i HERRENS undervisning och begrundar hans ord dag och natt." (Ps.1:1-2)

I den första psalmen beskrivs två olika slags människor. De som strävar efter att följa Herren och de som inte vill följa Herren. Det beskrivs som två olika vägar
"de rättfärdigas väg" och de "ogudaktigas väg" (vers 6).

De som vill följa Herren beskrivs så här: "Han är som ett träd, planterat vid vattenbäckar, vilket bär sin frukt i rätt tid och vars blad inte vissnar. Allt vad han gör lyckas väl." (vers 3)

Vem vill inte vara som den mannen? Att bara fortsätta att bära frukt i rätt tid oavsett omständigheterna. Att inte vissna, inte ens i torra perioder.


Förutsättningen för att kunna vara den mannen beskrivs i vers 2: "att ha sin glädje i Herrens undervisning och att begrunda hans ord dag och natt".

Det finns ett samband mellan att vara en välsignad (salig) människa och hur vi umgås med Guds ord. Att ständigt läsa, begrunda och meditera över Guds ord gör att vi mer och mer blir färgade av hur Gud tänker.

Vi måste själva välja vad vi vill bli färgade av. Men det är ingen tvekan att den här världen behöver många fler "saliga" människor. Människor som är djupt rotade vid vattenbäckarna. Vill du bli en av dem?



Mannakorn att tugga på under dagen:

Lust att läsa Bibeln (vers 2) - Hur får man det?
Läs mer HÄR.
______________________________

Nyhetsflödet måndag den 4 januari
Gustavs hat byttes mot kärlek
- Inblick - "24-årige Gustavs liv har mest gått utför. Han drogs tidigt till den kriminella världen.
– När jag var 13-14 år var mitt mål att bli kriminell.
Gustav berättar att han alltid känt sig omgiven av mörker. Som barn hade han upplevelser av onda andar som stod runt hans säng på natten. Han utvecklade tidigt ett hat till människor och kunde bli fruktansvärt arg.
– Jag fick utbrott där jag tände till. På barnpsyk försökte de medicinera mig med en massa ADHD-mediciner för att hålla mig lugn, men jag överdoserade medicinerna för att få kickar. Och när medicinen inte längre fungerade gick jag över till droger istället."


En plats för Guds närvaro
- Dagen - "När kyrkan alltför mycket försöker likna den övriga världen går något viktigt förlorat....
    Anledningen att jag gärna slinker in i en kyrka är ju att där finns något annat än det som världen ger. Något som har med ens djupaste längtan att göra.
   För kyrkan är mer än bra underhållning och trevlig gemenskap. Kyrkan har en större vision; att visa vem Gud är."


Fokus 2016  - Om å følge etter Jesu Kristus 
- Den norske siden Syv bibelord om disippelskap for den daglige andakten.

______________________________
 
Bibelläsning från GT den 4 januari
År 1: Synden lurar vid dörren - 1 Mos 4 - Läs HÄR.

År 2: Vandra med fasta steg - 2 Krön 27 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
______________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar