tisdag

TISDAG DEN 4 OKTOBER

Nyhetsflödet tisdag den 4 oktober
Fler anmälningar om hatbrott mot kristna
- Världen idag - "När Brottsförebyggande rådet (Brå) redovisar sin årliga statistik över anmälda hatbrott konstateras en rejäl ökning av anmälningar om hatbrott mot kristna, så kallade kristofobiska brott. Bland annat har 137 anmälningar för olaga hot eller ofredande med kristofobiskt motiv inkommit under 2015."

Läs mer HÄR.



Justin Biebers Sverigebesök slutade med Hillsonggudstjänst
- Dagen - "Två arenakonserter och ett gudstjänstbesök. Världsstjärnan Justin Bieber avrundade sitt Stockholmsbesök med att delta i Hillsongs ungdomsgudstjänst på Fryshuset.    
   Första gången popstjärnan besökte Sverige, 2013, spenderade han halva natten med en tatuerare som försåg hans vänstra arm med en tiger. Den här gången verkar fokuset ha varit ett annat. Två välbesökta konserter på Tele2 arena, torsdag och fredag kväll, åtföljdes av halvljumma recensioner, men inga tidningsskriverier om sena festnätter den här gången. Däremot rubriker i både Aftonbladet och Expressen om att 22-åringen ägnat lördagskvällen åt att besöka Fryshuset där församlingen Hillsong Stockholm arrangerade en kväll för ungdomar.Stockholmsbesök med att delta i Hillsongs ungdomsgudstjänst på Fryshuset."
Läs mer HÄR.

Frälsningsarmén marscherade in i sina nya lokaler
- dt - "Medan många av Frälsningsarméns verksamheter runt om i landet får flytta till mindre lokaler, gör man i Falun tvärtom. – Vi fick inte längre plats i Riastugan, säger skattmästare Christina B Johansson.
  Invigningen började genom en marsch från de gamla lokalerna vid Riastugan i Falun, via gången bredvid Faluån, och bort till det nya tillhållet på Hälsingetorget. Man gick sjungandes längs vägen och flera av deltagarna bar uniform."
Läs mer HÄR. Läs också i Dalademokraten HÄR.

Fra den norske siden: Ti steg mot tro
- Fra Perleportalen.no - "Grubler du litt over den kristne troen og er nysgjerrig på å finne ut mer? Lurer du kanskje på om du kan kalle deg kristen? Funderer du på hvordan du finner Gud og får et personlig forhold til ham? Her inviterer vi deg med på en spennende vandring, der vi tar «Ti steg mot tro» - ett for ett.
På denne turen går du i det tempoet som passer deg selv, og som gir deg tid og rom for å tenke, reflektere, erkjenne og ta stegene i eget liv. Det finnes ingen «skjematisk fasit» for veien til tro ­ den er individuell for hvert enkelt menneske. Men «ti steg mot tro» går på en vei som mange har funnet gangbar. Målet er en levende tro på Gud. Slå følge, du også! Husk: «Den som leter, finner!» (Matt. 7,7) Serien er utarbeidet av frelsessoldatene Rut og Peter Baronowsky og Bert Åberg."
Les mer HER
__________________
 
Ord för dagen den 4 oktober - Psalm 118
 
DETTA ÄR DAGEN

Dagens bibelläsning: Psalm 118
"Detta är dagen som Herren har gjort, låt oss på den jubla och vara glada!" (Ps 118:24 FB)

Under snart fyrtio år har vi haft en tavla i vårt hem med denna bibelvers. Varje dag står det samma sak: Just idag är dagen som Herren gjort. Och det är i den dagen som vi ska jubla och vara glada.

Vi kan ha lätt att fastna i gårdagen och fundera varför det blev så och vad vi kunde gjort annorlunda.
Vi kan ha lätt att längta in i framtiden och se fram till en speciell dag eller ett speciellt tillfälle.

Men den här psalmen vill på påminna oss om att det är just nu som gäller. Det är just den här dagen som Herren har gjort. Låt oss glädja oss åt dagen idag. Morgondagen kanske kommer så småningom.

Idag är det nu som gäller. Vad gör vi med dagen idag?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Detta är dagen....

____________________
 
Bibelläsning från GT den 4 oktober

År 1: Guds tempel - 1 Kungaboken 6 - Läs HÄR.

        Begåvad - till vilken nytta? - 1 Kungaboken 6 - Läs HÄR.


År 2: Du skall vara ett tecken - Hesekiel 24 - Läs HÄR.
 
 Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar