söndag

SÖNDAG DEN 23 OKTOBER

Tidig söndagsmorgon den 23 oktober i Kristiansand
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och denna söndagsmorgon vaknar vi i Kristiansand, den största staden på "Sörlandet" i Norge.

Den första delen av veckan hade vi en kurs på Jelöy för de löjtnanter som ordinerades under kongressen i sommar. Det är alltid spännande att möta löjtnanterna då de varit ute ett par månader på sin första order. Har de "överlevt" den stora förändringen att komma ut i verkligheten efter två år på Officersskolan? Ja, de hade överlevt på ett eller annat sätt allesamman. Vi hade några fina dagar tillsammans med fantastiska löjtnanter.

Under kursdagarna fick vi besök från de olika avdelningarna på högkvarteret som  informerade och svarade på frågor. Andra ämnen som vi tog upp under kursdagarna var predikoförberberedelser och tidsplanläggning.

Nu är det söndagsmorgon och vi är mitt inne i en bibelhelg på kåren i Kristiansand i Norge. Temat som kåren har valt för helgen är "Helig vardag - Helig var dag". Igår hade vi bibelstudier hela dagen och nu är vi snart på väg till den avslutande förmiddagsgudstjänsten.

Sedan få vi köra tillbaka hem till Jelöy - och en ny vecka.

Jag önskar dig en välsignad ny vecka
Peter Baronowsky
__________________
Nyhetsflödet söndag den 23 oktober
Oacceptabel svartmålning av Israel
- Lars Adaktusson i Hemmets Vän - "Samtidigt är det sorgligt att behöva konstatera att FN-systemet alldeles för ofta används för att smutskasta Israel. Vid generalförsamlingens session 2015 antogs 20 resolutioner som kritiserade Israel jämfört med tre resolutioner om hela den övriga världen. Inte ett ord nämndes om diktaturer som Kina, Kuba, Saudiarabien, Sudan, Jemen och Zimbabwe.
   I mars i år avslutade FN:s råd för mänskliga rättigheter, UNHRC, ett månadslångt möte med att påstå att Israel är det land i världen som mest flagrant kränker mänskliga rättigheter. Fem resolutioner mot Israel antogs, men bara en vardera om situationen i diktaturer som Syrien, Nordkorea och Iran....
...För några år sedan konstaterade FN:s dåvarande generalsekreterare Kofi Annan att Israel bedöms hårdare än sina fiender, ”särskilt inom vissa FN-organ”. Oavsett om det handlar om UNHRC eller Unesco måste detta destruktiva agerande få ett slut. Svartmålningen av Israel, antisemitismen och den rena historieförfalskningen inom ramen för FN är oacceptabel.
   Att den svenska regeringen väljer att medverka till detta är beklämmande och sorgligt.
Läs mer HÄR.


Jag känner mig äcklad av Halloween
- Felicia Ferreira i Dagen - "Det är svårt att mota mörkret med mer mörker.
   Alla helgons dag närmar sig och så även den från väst importerade helgen Halloween. Mitt digitala flöde har redan börjat fyllas av maskeradsnack och festinbjudningar. Jag har aldrig gillat Halloween och skräckteman men i år blir jag på något sätt extra äcklad av mördarteman, svärd, skelett och blod. Med allt lidande som pågår runt omkring oss och över världen känns det som om det är fullt tillräckligt med verklighetens skräckscener."
Läs mer HÄR.


Fler kristna irakier i Sverige än i Irak
- VG/Norge - De kristne forsvinner fra Midtøsten: – En av vår tids store tragedier
   Mens kampene raser rundt Mosul, har de aller fleste kristne i den IS-kontrollerte storbyen allerede flyktet.
   Det store slaget om den IS-holdte millionbyen Mosul i Irak startet denne uken. Ulike styrker, med ulike motiver, angriper terrorgruppen fra alle kanter.
Men for byens tradisjonsrike kristne befolkning er det lite som kan reddes.
Da IS inntok Mosul i juni 2014 var det om lag 60.000 kristne i byen. Nå, to år senere, er det nesten ingen igjen.
– Med svært få unntak har alle kristne blitt fordrevet fra Mosul og de omkringliggende områdene, sier journalist og forfatter Lars Akerhaug til VG.
Läs mer HÄR.
___________________
Ord för dagen den 23 oktober - Hebreerbrevet 8
VAD FINNS I DITT HJÄRTA? - Heb 8

Bibelläsning: Hebreerbrevet 8

"Detta är det förbund som jag efter denna tid skall sluta med Israels hus, säger Herren: Jag skall lägga mina lagar i deras sinnen och skriva dem i deras hjärtan. Jag skall vara deras Gud, och de skall vara mitt folk." (Hebr 8:10 FB)


Det som finns i våra hjärtan påverkar i stor utsträckning hur vi lever. Vårt hjärta kan vara fyllt av många negativa saker som kan förstöra både vårt eget och andras liv: bitterhet, hat, hämndbegär, avundsjuka.

Men vårt hjärta kan också vara fyllt av det som är gott. Gud vill att hans folk ska ha Guds ord skrivet i sina hjärtan. Guds ord är uttrycket för vad Gud tänker.

Om vårt hjärta är fyllt av det som är gott kommer det att välsigna inte bara oss själva, utan också de människor som vi möter.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Vad vill Gud skriva i mitt hjärta idag?

Läs mer HÄR.
_________________
Bibelläsning från GT den 23 oktober 
År 1: FELAKTIGA FÖRVÄNTNINGAR - 2 Kungaboken 5 - Läs HÄR

År 2: HERRENS HÄRLIGHET - Hesekiel 43 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
_____________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar