lördag

LÖRDAG DEN 24 MARS

Inför söndagen den 25 mars
PALMSÖNDAGEN - Vägen till korset
Jes 50:5-10, Rom 5:1-5, Luk 19:28-40, Ps 118:19-29


- kyrkoarets texter -
I texten från Lukas 19 läser vi om hur Jesus lämnar Jeriko där han antagligen blev kvar en dag extra och stannade över hos den nyfrälste Sackeus. Det är nu troligtvis söndag morgon och Jesus går de 25 kilometerna i den branta stigningen på över 1000 meter upp mot Jerusalem från Jordandalen. Han närmar sig byarna Betfage och Betania på Olivberget och rider därifrån in i Jerusalem.

När han kommer på vägen som leder ner från Olivberget öster om Jerusalem började hela skaran av lärjungar i glädje prisa Gud högt för alla de mäktiga kraftgärningar som de hade sett.


Läs mer HÄR

__________________
 
Från Nyhetsflödet lördag den 24 mars
 Kristen tro främjar kritiskt tänkande

- Olof Edsinger i Världen idag -
”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och framtid.” Orden är hämtade från Socialdemokraternas Facebook-sida, och publicerades i anslutning till deras pressrelease om att partiet vill förbjuda religiösa friskolor.

Efter detta har debattens vågor gått höga, både här i Världen idag och i andra medier. Påfallande många röster har uttalat sig negativt om partiets utspel, och sannolikheten att det blir omsatt i praktiken får betraktas som liten – i alla fall på nationell nivå.

Det problematiska är dock inte bara det som har stått i centrum av den hittillsvarande debatten – såsom Socialdemokraternas missuppfattningar om kristna skolors effekt på dem som går där, eller på det närsamhälle som de är en del av. Inte heller är det bara deras ointresse för Europakonventionens formuleringar om föräldrarnas rättigheter, där man i praktiken sänder signalen att det är staten som är de verkliga ”ägarna” av våra barn och unga.

Nej, här finns också en fullständigt ohistorisk förståelse av kristen tro som något väsensskilt från ”kunskap och kritiskt tänkande”. Dessutom finns det här en blind fläck som i vår postmoderna kultur riskerar att få större och allvarligare konsekvenser än kanske någonsin tidigare.


Läs mer HÄR

___________________
 
KALLA FOLKET, PÅBJUD EN HELIG SAMMANKOMST (Joel 2:16).
40 dagar av bön. Var med och be inför Frälsningsarméns nationella samling som är 20-22 april i Stockholm. Bönen startar måndag 12 mars (dag 40) och avslutas fredag 20 april (dag 1).  "Från Joel 2 till Apostlagärningarna 2"

Dag 28 - 24 mars - Dagens bibelläsning: Sef 1:14 - 2:3

   Bön: Herre, vi vill söka din rättfärdighet och endast din. Vi ber om hjälp att identifiera nya ledare, utrusta dem och uppmuntra till ansvarstagande. 
   Veckans bönefokus: Barnens kongress vid den nationella samlingen

_________________
 
24 mar - Job 39
TA GUD PÅ ORDEN

Bibelläsning: Job 39
"Och HERREN svarade Job. Han sade: Vill du tvista med den Allsmäktige, du mästare?
Ge svar, du som anklagar Gud.
Job svarade HERREN och sade: Jag är för ringa, vad kan jag svara dig?  Jag lägger handen på munnen. En gång har jag talat, men jag säger inget mer, ja, två gånger, men jag gör det aldrig mer
." (Job 39:35-38 FB)
 
Job förstår att han har talat emot Gud. Han inser sitt misstag och lovar att aldrig tala emot Gud mera.

Då vi läser texten är det lätt att förstå hur fel Job handlat.


Men hur ofta talar inte vi emot Gud? Då vi läser Bibeln kanske vi tänker "det kan väl inte Gud mena?" Eller då vi läser ett löfte kanske vi tänker "så lätt kan det väl inte vara?"


Men Gud är tillförlitlig. Du kan lita på hans ord. Om du har en annan uppfattning än Gud, så är det alltid Gud som har rätt. Du kan tryggt ta Gud på orden.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Ta Gud på orden 
________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar