lördag

LÖRDAG DEN 17 MARS

Inför söndagen den 18 mars
Jungfru Marie Bebådelsedag - GUDS MÄKTIGA VERK
 

- Från kyrkoaretstexter.se -
Jes 7:10-14, Rom 8:1-4, Luk 1:26-38, Ps 147:7-15

Ordet bebådelse är ett gammalt ord som betyder ”att kungöra” och ”bringa budskap om”. Det används i helgens tema om det ögonblick då ärkeängeln Gabriel överlämnar budskapet till Maria att hon ska föda Guds son, Jesus Kristus. Datumet för denna helg är lämpligt nog omkring nio månader före jul, då vi firar Jesu födelse.

Maria fick vara med och bära fram Jesus till världen. Vi läser i Luk 1:30 att ängeln Gabriel sade: ”Var inte rädd, Maria, du har fått nåd hos Gud.” Ordet nåd är ett rikt ord som också betyder ”kraft” och ”en oförtjänt favör”. Det var inte på grund av att Maria hade gjort något speciellt som hon fick detta uppdrag, men hon var villig att låta Guds vilja ske med henne, och hon fick ta emot Guds nåd, kraft och hade Guds favör för detta uppdrag.


Läs mer HÄR

____________________
 
KALLA FOLKET, PÅBJUD EN HELIG SAMMANKOMST (Joel 2:16).
40 dagar av bön. Var med och be inför Frälsningsarméns nationella samling som är 20-22 april i Stockholm. Bönen startar måndag 12 mars (dag 40) och avslutas fredag 20 april (dag 1).  "Från Joel 2 till Apostlagärningarna 2"


Dag 35 - 17 mars - Dagens bibelläsning: Jona 3:1-10
  • Bön: Jesus, tack att du ger oss förtroendet att få berätta, få tala om dig med andra människor. Men vi ber om nåd, låt oss inte bara få tala om dig Jesus, låt oss också få leda andra människor fram till dig Jesus!
  • Veckans bönefokus: Frälsningsarméns världsledare general André Cox och kommendör Silvia Cox
    ____________________

    17 mar - Job 32
    UPPFYLLD AV ORD

    Bibelläsning: Job 32
    "Jag är uppfylld av ord, anden inom mig tvingar mig" (Job 32:18 FB)
    Nu kommer Elihu in i samtalet med Job. Han har tidigare lyssnat. Han har dröjt med att tala, eftersom de andra vännerna var äldre (vers 4). Men nu har de andra vännerna uttömt sina argument och Elihu är uppfylld av ord och anden inom honom tvingar honom att tala.

    Har du någonsin känt dig uppfylld av ord? Har du känt att anden inom dig tvingar dig att tala? Om du är en kristen bor den Helige Ande i dig. Han har ord som han vill tala genom dig i olika situationer. Ett vittnesbörd, en personlig hälsning till någon, ett budskap till församlingen.

    Anden som bor i dig vill framträda, uppenbara sig (1 Kor 12:7). Den Helige Ande vill tala genom alla som är kristna. "Ni kan alla profetera, en i sänder, så att alla blir undervisade och alla blir tröstade." (1 Kor 14:31).

    Nästa gång du känner dig uppfylld av ord. Nästa gång du känner Andens maning. Nästa gång Anden vill uppenbara sig genom dig: Tala! Det finns många som behöver ta emot ett ord från Herren och bli tröstade och vägledda. 


    ==> Mannakorn att tugga på under dagen: Tack att du Herre talar till mig. Hjälp mig att ödmjukt bära fram de ord du ger mig i rätt tid och på rätt sätt.

    ______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar