torsdag

TORSDAG DEN 17 NOVEMBER

Varför studera Gamla Testamentets historia?
Den 1 januari 2017 börjar vi vår bibelläsningssatsning Gamla Testamentet på två år. Vi kallar det för UTMANINGEN 2017-18. Vill du veta mer om UTMANINGEN kan du läsa HÄR

Som förberedelse inför bibelläsningen kommer jag att lägga ut några kapitel ur min bok Gamla Testamentet för den vanlige bibelläsaren. Här kommer den första delen.
/PB


Varför ska vi studera Gamla Testamentets Historia?
1. För att få översikt

Många bibelläsare har bara kunskap om enskilda händelser och detaljer i GT. Man kanske känner till några episoder i Moseböckerna, några berättelser om David, Salomo, Elias, Daniel och några utvalda verser från Psaltaren.

    Genom att ha en översikt över GT-historien och se sammanhangen mellan de enskilda delarna kommer kunskapen, förståelsen och behållningen av bibelläsningen att bli mycket större. Texter i GT som man tidigare inte fått någon behållning av, kan då man läser det i sitt sammanhang med resten av GT och i ett historiskt sammanhang få ett nytt innehåll och betydelse....
Läs mer HÄR.
________________

Ord för dagen den 17 november - 2 Pet 2
 
KÄLLOR UTAN VATTEN - 2 Pet 2
Bibelläsning: 2 Petrusbrevet 2
"Dessa människor är som källor utan vatten..."
(2 Pet 2:17 FB)

Detta kapitel handlar om falska lärare, om människor som talar tomma ord, om människor som har lämnat Guds väg, om människor som är som källor utan vatten.

Då man ser en källa i öknen väcks törsten och man förväntar sig att det ska finnas friskt, gott vatten. Det finns också människor som på utsidan ser ut som källor där man kan förvänta att Guds liv bor. Men då man förväntar sig det friska levande vattnet är det bara ett tomt skal vi möter. De ser ut som en källa. Men en källa utan vatten har förlorat sin funktion.

"På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: "Om någon törstar, så kom till mig och drick! Den som tror på mig, ur hans innersta skall strömmar av levande vatten flyta fram, som Skriften säger." (Joh 7:37-38)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud, låt det vara så i mitt liv!

Läs mer HÄR.
__________________
 
Bibelläsning från GT den 17 november
År 1: ESER OCH ELED - 1 Krönikeboken 7 - Läs HÄR.        

År 2: ATT INTE LYSSNA PÅ HERREN - Hosea 9 - Läs HÄR.
 
Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar