tisdag

TISDAG DEN 15 NOVEMBER

Nyhetsflödet tisdag den 15 november
”Konfessionalitetsbegreppet i skollagen är meningslöst”
-  Per Ewert och Bo Nyberg i DN-debatt - "Sedan 2011 har Sverige en skollag som säger att undervisningen i alla skolor ska vara icke-konfessionell. Det är däremot tillåtet för fristående skolor att ha konfessionella inslag i utbildningen, det vill säga den del av skolverksamheten som inte är att betrakta som organiserad undervisning. I Europakonventionen stipuleras rätten för varje förälder att kunna välja undervisning och utbildning för sina barn som står i överensstämmelse med den egna religiösa eller filosofiska övertygelsen.
   Vi ser två grundläggande problem. Dels bryter lagstiftaren uppenbart mot Europakonventionen, dels är själva konfessionalitetsbegreppet problematiskt i sig."
Läs mer HÄR.


Andras drickande påverkar negativt
- Dagen - "Tre av fyra svenskar upplever att andra personers alkoholkonsumtion påverkar dem negativt.
Det visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av organisationen IQ. Av 1 500 tillfrågade personer uppgav även närmare 40 procent att deras eget drickande påverkar personer i omgivningen negativt.
"Att berusade personer beter sig illa mot personer i sin omgivning är uppenbart väldigt vanlig och kan resultera i bråk, övergrepp och otrygghet. Detta är naturligtvis negativt för den enskilda individen men även kostsamt för samhället i stort", säger Juan-Pablo Roa, vd på IQ, i ett pressmeddelande."
Läs mer HÄR.


Reformationsbibeln färdig
- Världen idag - "17 verser som saknas i nyare biblar finns med i den nya bibelöversättning som i dagarna blir tillgänglig i Sverige – Reformationsbibeln. – Vår önskan är att denna översättning ska bidra till en andlig väckelse i vårt land, säger Bosse Hagstedt vid Svenska Reformationsbibel-sällskapet.
Och den nya Bibeln kommer helt säkert att väcka intresse bland troende. Inte minst de 17 verser som saknas i nyare bibelöversättningar."
Läs mer HÄR

___________________
 
Ord för dagen den 15 november - Psalm 135
 
HERREN SKAFFAR  RÄTT ÅT SITT FOLK  - Ps 135

Bibelläsning: Psalm 135
"Ty Herren skaffar rätt åt sitt folk, han förbarmar sig över sina tjänare"
(Ps 135:14 FB)

"Herren blir aldrig någon något skyldig"är ett livsmotto som många kristna har bekänt sig till. Det lönr sig alltid att följa Herren.

Herren tar hand om allt vi vågar överlåta åt Honom. Vårt liv, vår tid, våra ägodelar.

Då vi lägger vårt liv i hans händer kommer han att ta hand om oss, vad som än sker, "ty Herren skaffar rätt åt sitt folk."


==> Mannakorn att tugga på under dagen: "Herren tar hand om de sina"
____________________

Bibelläsning från GT den 15 november
År 1: JABES BÖN - 1 Krönikeboken 4 - Läs HÄR.
       
        FÅNGENSKAP - 1 Krönikeboken 5 - Läs HÄR.

År 2: EN AVFALLEN KYRKA- Hosea 7 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar