söndag

SÖNDAG DEN 27 NOVEMBER

Tidig söndagsmorgon i Odnes den 27 november
 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Så var det söndag igen, och den här morgonen vaknar vi upp i Odnes tre timmars bilfärd nordväst om Moss, där vi bor. Vi har just nu en Bibelhelg på kåren i Odnes. Helgen startade i fredags kväll. På lördagen hade vi sång- och musikstund på ett köpcenter i Dokka. Därefter var det bibesltudium och möte. Och nu ska vi snart avsluta helgen med förmiddagsmöte på kåren i Odnes. Bilden till höger är från ett tidigare besök i Odnes. Vi hade inte lika mycket snö den här gången.


Veckan i övrigt da? Rut kom hem från Vadsö i Nordnorge i måndagskväll och sedan har vi haft några kontordagar innan det var dags att åka till Odnes på fredagseftermiddagen.

På lediga stunder har jag börjat förbereda Adventskalendern 2016. Det finns 25 verser i Första Petrusbrevets första kapitel. Det blir en vers per dag som ska "öppnas" från den 1-25 december.

Till varje vers blir det en liten "mini-andakt" att tänka vidare på under dagen. Om du vill kan du få ett mejll om dagen under adventstiden, så kan du läsa dagens vers med kommentar i din mobil var du än befinner dig under dagen. Läs mer om Adventskalendern 2016 HÄR.


Idag är det den första advent och adventstexterna belyser Jesu ankomst på olika sätt:
- Jesu rider in i Jerusalem
- Jesus föds i Betlehem
. Jesus skall komma tillbaka
Men den viktigaste adventen som kan hända idag är att Jesus får komma in i en människas hjärta. Det är den verkliga "adventen" (=ankomsten).
Idag läser vi: "Fröjda dig storligen, du Sions dotter! Höj jubelrop, du Jerusalems dotter! Se, din konung kommer till dig, rättfärdig och segerrik är han." (Sak 9:9 FB)

Ha en välsignad adventstid
Peter Baronowsky

_________________
 
Nyhetsflödet söndag den 27 november
 RFSU och problemformuleringsprivilegiet i abortdebatten
- Svenska Evangeliska Alliansens hemsida - "För en intresseorganisation som RFSU med både egna ekonomiska incitament och en förenklad syn på abort, är det förstås välkommet att ensamt kommentera abortdebatten i media. Däremot brister det i journalistisk hederlighet, skriver Jacob Rudolfsson.
   På senare år har ”problemformuleringsprivilegiet” diskuterats allt flitigare i medierna. Begreppet, som myntades på 1980-talet av författaren Lars Gustafsson, syftar på de/dem som har makten att definiera spelreglerna i samhällsdebatten och därmed vilka de politiska problemen är och hur de bäst kan åtgärdas...
...Utifrån övertygelsen att det offentliga samtalet mår bra av en öppen och fri debatt där konkurrerande idéer och livsåskådningar får nötas mot varandra, har journalister inte sällan belyst åsiktsmonopol. Inte minst för att förhindra att förenklingar och fördomar sprider sig om minoriteters uppfattningar. Dock inte när det gäller RFSU:s ensamrätt på abortfrågan. Att RFSU driver en förenklad syn på aborter torde knappast vara en nyhet. Utgångspunkten är alltid kvinnans rätt till sin kropp, vilket är en premiss som knappast någon ifrågasätter. Problemet är att man aldrig lyfter in fostrets status i diskussionen."

Läs mer HÄR.


Björn af Kleen möter Carola – ett mirakel i medelåldern
- Dagens Nyheter - "I höstas fyllde Carola Häggkvist 50 år. Hon hade tänkt sig en lugnare tid, men verkligheten hann i fatt. DN:s Björn af Kleen tog rygg på Sveriges största artist när hon skyndade mellan kokboksreleaser, julshower och flyktingboendet i sitt eget vardagsrum....


...Carola drabbas återkommande av mirakel – som under entreprenören Christer Sturmarks 50-årsfest för två år sedan.
   Sturmark, ordförande för Humanisterna, är en av Sveriges mest kända och hårdföra ateister.
   Carola och pianisten Anders Widmark spelade ”Amazing grace” under en timme och en kvart på Sturmarks fest. Carola blev förlöst, skrattade av lycka, började sjunga ”på ett helt nytt sätt”.
– Guds närvaro var så stark hos Christer Sturmark, säger hon. Han älskar gospel och nerv, det gör han verkligen. Han var helt salig. Folk kom fram efteråt: ”jag är råbarkad ateist men det här fick mig att tvivla”.

Läs mer HÄR.

______________
 
Ord för dagen den 27 november - 3 Joh
GODA EXEMPEL
 Bibelläsning: Tredje Johannesbrevet
"Älskade broder, följ inte dåliga exempel utan goda. Den som gör det goda tillhör Gud. Den som gör det onda har inte sett Gud."
(3 Joh:11 FB)


Föräldrar fruktar ofta att deras barn ska umgås med dåliga förebilder. De vet att förebilder formar barnen. Därför gör föräldrar ofta vad de kan för att deras barn ska vara tillsammans med goda förebilder.

Gud använder ofta goda förbilder för att inspirera oss. Det är ofta genom att umgås med goda förebilder som vi får en hunger efter att växa som kristna.

Men vi ska inte bara följa förebilder. Gud vill även att vi ska vara förebilder som kan vara en inspirationskälla för andra.
==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att bli det föredöme du har kallat mig att vara.
Läs mer här.
_____________________
 
Bibelläsning den 27 november

År 1: VAD LIGGER PÅ DITT HJÄRTA? - 1 Krönikeboken 17 - Läs HÄR.
     
År 2: FÖRKASTAR DU GUDS ORD? - Amos 2 - Läs HÄR.

_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar