lördag

LÖRDAG DEN 27 NOVEMBER

Han hittar 60 år gammalt kärleksbrev i plånbok på gatan...
Han hittar 60 år gammalt kärleksbrev i plånbok på gatan – när ägaren avslöjas brister alla ut i gråt 

Jag har läst många kärlekshistorier i mina dagar, men ingen är lika rörande som den här berättelsen om en främling som hittar ett 60 år gammalt kärleksbrev på gatan.


Sakta men säkert nystas mysteriet upp och historien må vara lite lång, men jag lovar dig att det är värt att läsa ända till slutet – för då sitter man bara med tårarna rinnande nerför kinderna....


Läs berättelsen HÄR

______________
 
Ord för dagen den 26 november - 2 Joh
FÖRBLI I KRISTI LÄRA
Bibelläsning: Andra Johannesbrevet
"Den som inte förblir i Kristi lära utan går utöver den, han har inte Gud. Den som förblir i hans lära har både Fadern och Sonen. Om därför någon kommer till er och inte för med sig denna lära, så skall ni inte ta emot honom i ert hem eller hälsa honom välkommen. Den som välkomnar en sådan gör sig medskyldig till hans onda gärningar". (2 Joh: 9-11)


I andra Johannesbrevet varnar Johannes för villolärare. Det fanns människor som var influerade av andra läror och som försökte förändra och anpassa kristendomen till nya tankeströmningar i samhället. En situation inte olik den vi lever i idag med en tilltagande religionssynkretism (sammanblandning).

Johannes uppmanar oss att leva i kärlek (v.5). Men kärleken får inte bara uttryckas i ord, utan framför allt i lydnad för Gud. "Ja, detta är kärleken: att vi lever efter hans bud" (v.6)


==>Mannakorn att tugga på under dagen: Kärlek till Gud är att leva efter hans Ord.
Läs mer HÄR.
__________________
 
Bibelläsning den 26 november

År 1: LOVSÅNG - 1 Krönikeboken 16 - Läs HÄR.
     
År 2: FÖRBITTRAD - Amos 1 - Läs HÄR.

______________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar