torsdag

TORSDAG DEN 24 SEPTEMBER

Du är den mannen!
Jag träffades av den meningen då jag läste den dagliga bibelläsningen från 2 Sam 12.


Bakgrunden är att David fick lust på någon annans kvinna. Han såg Batseba och tog henne till sig. Ganska snart efter det fick David ett besked från Batseba att hon blivit med barn. Batsebas man, Uria, låg ute i krig i Davids armé.


För att dölja sin synd kallade David hem Uria för att rapportera om krigen och bo hemma en period, så att han senare skulle tro att det var han som var far till barnet.


Men Uria vägrade att sova hemma hos sin fru under tiden han var i Jerusalem samtidigt som hans kamrater låg ute i fält under svåra förhållanden.


David såg då till att Uria blev dödad av fienderna i kriget....


Läs mer HÄR.

_______________________________

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

Från dagens bibelläsning:

- Falska läror och den sunda läran
-
Förstra Timoteusbrevet 1 - Läs HÄR.
  Studiefrågor till 1 Tim 1 finner du HÄR.
- Var har du din tillit? - Andra Samuelsboken 20 - Läs HÄR.

- Står allt väl till? -  Hesekiel 13 -  Läs HÄR.


________________________________________

Idag börjar vi läsa en ny bok i bibelläsningsplanen.
Läs mer om Första Timoteosbrevet HÄR.

____________________________

Nyhetsflödet torsdag den 24 september
Dödshot mot Turkiets kristna när våldet ökar
- Dagen - "Trots hot om att bli halshuggna vill turkiska kristna ledare inte låta sig nedslås.– Vi vägrar låta rädslan styra oss, säger Ihsan Özbek, evangelisk pastor och ledare för de protestantiskt kristna i Turkiet.
Sedan den 27 augusti har hoten haglat över turkiska kristna. Minst 15 kyrkor och samfund har mottagit hot via e-mail, facebook och telefon, skriver World Watch Monitor. Brevskrivarna anklagar kyrkor och kristna för att ”välja en väg som innebär förnekelse av Allah”. Ledare hotas av halshuggning."


Syrienflyktingarna dagens Karl Oskar och Kristina
- Rolf Kassberg i Sändaren - "I höst har alla nyhetsmedia skrivit spaltkilometer om flyktingkatastrofen. Våra tankar går till alla de kvinnor, män och barn som på farliga flyktvägar försöker lämna krig, förtryck och fattigdom.
Bilder på tragedierna av hungrande, förtvivlade och drunknade människor längs Europas gränser kablas ut över världen. Vi i Sverige borde känna igen oss.
Inbördeskriget i det forna Jugoslavien påminner på många sätt om kriget i dagens Syrien. Ofattbara grymheter som resulterar i stora flyktingströmmar.
Under 1990-talet beviljade Sverige uppehållstillstånd till drygt 82 000 flyktingar från det forna Jugoslavien. Sverige kollapsade inte under den bördan. Man kan inte förneka att det tidvis fanns problem,  men sett i backspegeln måste svaret på den  frågan bli ett klart nej."


Frelsesarmeen oppretter midlertidig mottak - OsloBy - Les HER.

It´s Thursday - reflections on Genesis - Howard Webber - Read HERE

________________________________


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar