onsdag

ONSDAG DEN 23 SEPTEMBER

Vad har hänt med omvändelsen
David Wilkerson Augusti, 1999

Vad har hänt med omvändelsen? I de flesta kyrkor hör du knappast ordet nämnas idag - inte ens i Baptist, Pingst eller evangelikala sammanhang. Pastorer kallar sällan på sina församlingar till att sörja över synd - att begråta eller känna förkrosselse över att de sårar Kristus med sin ondska.

Istället så hör vi detta budskap från våra talarstolar idag, "Tro bara. Ta emot Kristus, så blir du frälst." Texten vi skall använda för att belysa detta budskap är Apostlagärningarna 16:30-31

I det här stället, hölls aposteln Paulus i fängelse när plötsligt marken skakade och celldörrarna öppnades. Fängelsevakten trodde omedelbart att alla fångarna flytt, villket betydde att han riskerade att avrättas. I sin desperation, drog han sitt svärd och skulle ta livet av sig när Paulus och Silas stoppade honom, försäkrade de honom att ingen hade flytt.

När han såg detta, föll han ned framför apostlarna och ropade, "… Vad skall jag göra för att räddas"? De svarade: "Tro på herren Jesus, så skall du bli räddad, du och din familj." (Apg. 16:30-31)

När vi läser det här stället, är det viktigt att komma ihåg att fängelsevakten var på gränsen till att begå självmord, med svärdet i hand. Han var redan vid en omvändelsepunkt - på sina knän, skakande och bruten, framför apostlarna. Så hans hjärta var verkligen förberett för att ta emot Jesus i tro.

Läs mer HÄR


_______________________________

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

Från dagens bibelläsning:

- Tröttna inte på att göra det som är gott - Andra Tessalonikerbrevet 3 - Läs HÄR.
  Studiefrågor till 2 Tess 3 finner du HÄR.


- Förlåtelse två vägar - Andra Samuelsboken 19 - Läs HÄR.

- Öron som inte hör - Hesekiel 12 -  Läs HÄR.
 
_____________________________
 
Nyhetsflödet onsdag den 23 september
 
Cynismen bakom våldet
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "Våldsamheterna i och omkring Jerusalems gamla stad har fortsatt under veckoslutet trots att hundratals poliser har extrainkallats för att upprättahålla ordningen. I ett försök att dämpa våldsnivån tilläts enbart kvinnor samt män äldre än 40 år att närvara vid den muslimska fredagsbönen på Haram al-Sharif/Tempelberget, något som resulterade i arga protester utanför Damaskusporten. Tre poliser skadades samma dag i stadsdelen Jabel Mukaber under sammandrabbningar med stenkastande ungdomar.
Natten mellan fredagen och lördagen avfyrades dessutom minst två raketer från Gaza mot Israel. En av raketerna exploderade i Sderot och orsakade materiella skador på ett bostadshus och en buss. Flera personer behandlades för chock på platsen. En annan raket sköts ner en kort stund senare av raketförsvarssystemet Järnkupolen innan den nådde Ashkelon. Israel besvarade raketbeskjutningen genom att bomba ett antal tomma Hamas-installationer i Gaza senare samma natt. Inga personer uppges ha kommit till skada. Även natten till söndagen ljöd raketlarmet på många håll i södra Israel, men enligt en armétalesman ska det ha rört sig om ett falskt alarm, dvs. en raket som inte nådde över gränsen utan istället slog ner inne i Gaza."


Svenska kyrkans botten är nådd
- Carl-Erik Sahlberg i Dagen - "Trots all negativ utveckling har jag inte gett upp hoppet om Svenska kyrkan. Det skriver Carl-Erik Sahlberg, präst och docent i kyrkohistoria.
Jag har denna sommar haft glädjen att predika på olika platser runt om i Sverige och talat till uppskattningsvis mer än 5 000 personer. Jag tackar Gud för många möten med härliga och intressanta människor. Men jag har också mött så många – präster, diakoner, vanligt fint kyrkfolk – som är djupt bekymrade och ledsna över läget i Svenska kyrkan...
En teologie doktor sa: ”Svenska kyrkan rasar”. En kyrkoherde sa: ”Svenska kyrkan kommer att falla ihop som ett korthus”. En före detta folkhögskol­lärare sa: ”Svenska kyrkan går mot stupet”. En yngre präst sa: ”Svenska kyrkan liknar ett flygplan utan pilot på väg att krasch­a”. En idrottsintresserad kyrkvärd sa med tanke på att Sverige ligger längst ner bland världens länder när det gäller utövad kristen tro: ”Svenska kyrkan spelar i korpserien”.


Varannan svensk tror på liv efter döden
- Omni/TT - Döden är slutet, tror 46 procent av svenskarna. Men många tror på en del två, enligt en opinionsundersökning från begravningsbyrån Fonus.
De flesta vet inte hur det går till, men att själen lever vidare och att vi träffar nära och kära på andra sidan är vanliga föreställningar. Bara 9 procent tror att man möter sin gud.
– Behovet av att hitta en påtaglig fortsättning finns kvar, men kyrkan och dess speciella tolkning av vad som händer har vittrat, säger folklivsforskaren Ebbe Schön."


Suppe, såpe, frelse. Og fotball
- Moss Avis - "Menigheter fra hele Norge, samt fra Sverige, Spania og Romania var samlet på Bellevue stadion da Frelsesarmeens fotballturnering ble arrangert i helgen.
- Fotballturneringen arrangeres for 35. gang i år, og i år var det rekordstor interesse, forteller administrasjonsleder ved Frelsesarmeens ressurssenter på Jeløy, Knut Erlend Hjorth-Johansen.
– Det var så mange som ville være med at vi måtte si nei til flere lag. Nå er det nesten 400 spillere fordelt på 35 lag fra Norge, Sverige, Spania og Romania som er med.
Spillerne er stort sett fra ulike menigheter, men det er også med brukere av Frelsesarmeen. Det er femte gang turneringen arrangeres i Moss, og den er et samarbeid mellom Frelsesarmeens korps i Moss, Jeløy folkehøyskole, Bellevue og offisersskolen."


Hva i All Verden har Skjedd med Omvendelsen? - David Wilkerson August, 1999 - Les HER.

Whatever Happened To Repentance? - by David Wilkerson August, 1999 - Read HERE.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar