torsdag

TORSDAG DEN 7 JULI

Vi kan väl inte hitta på vilket evangelium som helst?
 
Vi har blivit kallade att förkunna evangeliet. Men inte vilket evangelium som helst. Jag får en obehaglig känsla av att det evangelium som predikas i våra kyrkor idag ofta är ett helt annat evangelium än det som presenteras i Nya Testamentet. (Läs mer om att förkunna "ett annat evangelium" i Gal 3)


Det evangelium som ofta predikas idag är att du är bra nog som du är. Det är visserligen ett budskap som får oss att må bra. Men det finns ett allvarligt fel med den förkunnelsen. Den är helt enkelt inte sann. Vi är inte bra nog som vi är. Det är för att vi inte är bra nog som vi är, som Jesus gav sitt liv på korset. Jesus trodde verkligen att det var nödvändigt att han dog på korset för att vi skulle kunna bli accepterade av Gud. Jesus gav sitt liv för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad, utan få evigt liv (Joh 3:16).

Det är ju detta som är evangeliet att vi kan få evigt liv trots att vi inte är bra nog som vi är, om vi bara tror på honom.

Jesus är väldigt tydlig på detta. Det finns två vägar. En som leder till livet och en som leder till för fördärvet (Matt. ). De goda nyheterna är att vi inte behöver hamna i fördärvet, vi kan få evigt liv.

Det är sant att du får komma till Jesus precis som du är, men han älskar dig alltför mycket för att låta dig förbli som du är.

Det stora problemet med förkunnelsen om att du är bra nog som du är, är att den kan få oss att tro att vi inte behöver omvända oss till Jesus.

Livets mening är inte att vi ska må bra medan vi är på väg till fördärvet. Livets mening är att vi ska ha frid med Gud på väg till himlen.

Om du aldrig predikar, eller hör, om synd, omvändelse, förlåtelse eller om den dubbla utgången av detta jordelivet, då finns det anledning till oro. Det du predikar, eller hör, kan vara ett helt annat evangelium än det Jesus predikade.

/PB 

____________________
 
Nyhetsflödet torsdag den 7 juli
Med ateism som statsreligion
Ruben Agnarsson i Inblick - "När nu Aftonbladets Jan Guillou och gymnasieminister Aida Hadzialic (S) föreslår ett förbud mot konfessionella skolor är det en påminnelse om en svunnen tid då Sverige präglades av kommunistdiktaturernas retorik. En tid som lärde oss att ateism och gudlöshet sannerligen inte är en garant för bildning, människovärde och respekt för mänskliga rättigheter.
   Skolan i det socialdemokratiska Sverige präglades länge av konformism och influerades av kommunistdiktaturer som DDR (Östtyskland). ”Hur kommer det sig att skolsystemen i det socialistiska DDR och det kapitalistiska Sverige har så många gemensamma drag” sade den svenska enhetsskolans skapare Stellan Arvidsson, socialdemokrat och Christer Sturmarks företrädare som ordförande för Humanisterna, när han i sitt tacktal tog emot hedersdoktoratet vid DDR-universitetet i Rostock i november 1969.
   I en rapport till kommunistregimens Politbyrå beskrevs Stellan Arvidssons övertygelse att läroböcker var viktiga medel för ateistisk skolning i statlig religionsundervisning. Arvidsson beskrevs som mycket intresserad av marxism-leninismen och framställdes av DDR som expert på ateistisk fostran." Läs mer HÄR.


En övervinnande församling
- Världen idag - "Församlingen skulle vara Andens plats, Andens boning och Andens verktyg i världen. Och när Jesus lämnade den skulle församlingen fortsätta hans liv i världen, skriver Anders Gerdmar. Senare förstod lärjungarna att församlingen – rent etniskt och geografiskt – hade en större kallelse, och skulle nå längre, än de initialt anat.
   Den övernaturliga församlingen (del 1/9) Scenen är Caesarea Filippi, där Jesus står, kanske framför den stora vackra rödaktiga klippan som man inte kan missa när man kommer dit. Han vet att detta är vändpunkten i hans tjänst. Hittills har han varit en herde för Israels sargade får. Han har gått från stad till stad och by till by, förkunnat riket, undervisat om Guds vilja, botat sjuka och kastat ut onda andar. Nu vet han att änden för hans liv och hans jordiska tjänst var nära.
   Lärjungarna vet ingenting, och nu presenterar han hur hans verk på jorden ska fortsätta: Jag ska bygga min församling (hebr. qahal) och dödsrikets portar ska inte vara församlingen övermäktiga!" Läs mer HÄR.


Vad säger Bibeln om homosexualitet? 
- Stefan Gustavsson - Bibeltexter samt förnuftsargument belyses på ett mycket grundläggande vis.Video 1 timme. Se videon HÄR
______________________
 
Ord för dagen den 7 juli - Första Korintierbrevet 1
 
DIN KALLELSE

Bibelläsning: Första Korinterierbrevet 1
"Gud är trofast som har kallat er till gemenskap med sin Son Jesus Kristus, vår Herre." (1 Kor 1:9 FB)

Gud har i första hand kallat oss till gemenskap med Jesus.

Många människor är så upptagna av att försöka hitta sin kallelse att de glömmer bort att kallelsen i första hand är en kallelse till gemenskap med Jesus.

Då Gud kallar oss är det inte för att vi ska springa ärenden åt Honom i första hand. Det kommer i andra hand.

Han kallar oss till gemenskap därför att Han älskar oss. Gud är kärleken. Men kärleken är meningslös om det inte finns någon där att älska.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud hjälp mig idag att inte vara så upptagen av tjänsten för dig att jag glömmer bort att vara tillsammans med dig.

Läs mer HÄR.
______________________
 
Bibelläsning från GT den 6 juli
År 1:  Det finns mer - Josua 13 - Läs HÄR.

År  2: Det som inte vacklar - Jesaja 54 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
_________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar