tisdag

TISDAG DEN 12 JULI

Sållade heliga
David Wilkerson - December  2010

Herren sade, “Simon, Simon! Se, Satan har begärt att få eder i sitt våld, för att kunna sålla eder såsom vete; men jag har bett för dig, att din tro icke må bliva om intet. Och när du en gång har omvänt dig, så styrk dina bröder" (Lukas 22:31-32).

 När Jesus vandrade på jorden kände han alltför väl till ondskans våldsamma krafter. Satan kom med vartenda vapen i helvetet för att sålla Kristi lärjungar. Och han kom för att fresta Jesus också.

Jag tror inte någon av oss någonsin skulle kunna till fullo förstå den enorma konflikt som rasar i det andliga riket. Inte heller skulle vi kunna inse hur fast besluten djävulen är att förgöra sådana lärjungar som Petrus. Han har målat en måltavla på ryggen på varje troende vars hjärta är fast beslutat att följa Kristus.

Så här är det: Vid något tillfälle i vår kristna vandring korsar vi det jag kallar ”lydnadslinjen”. Det är när vi i våra hjärtan bestämmer oss för att gå hela vägen med Herren. Vi inser att det inte finns något i denna värld som håller fast oss, och vi beslutar oss för att lyda Guds Ord på alla sätt och vad det än må kosta.

Ögonblicket då vi korsar den linjen – stunden då vi träder in i ett liv av lydnad och beroende av Kristus, fast beslutna att aldrig gå tillbaka – sätter vi igång alla larmklockor i helvetet. Varför? Vi har blivit ett hot mot mörkrets rike. Därför blir vi en måltavla för varje furste och väldighet. Lidanden, stormfloder och prövningar kommer som ett förtärande test av tron.

Kanske du en gång i tiden var en halvhjärtad Kristi efterföljare. Du älskade honom men du var inte helt och fullt överlåten till honom. Kanske du ville följa dina egna ambitioner. Du hade dragit upp linjerna för dina egna planer i stället för att söka att följa hans kallelse för och ledning i ditt liv.

Läs mer HÄR.
___________________

Nyhetsflödet tisdag den 12 juli
Normkritik, dimridåer och Sveriges sexminister
- Olof Edsinger i Världen idag - "Jag skriver denna krönika på färjan hem från Almedalen. Det har varit intressanta dagar, och som så många andra uppskattar jag möjligheten att på ett lättillgängligt sätt ”ta tempen” på Sveriges debattklimat.
   Mycket känns igen från det som under resten av året förmedlas via tidningar och TV, men det som särskilt fascinerar med Almedalsveckan är ändå alla möten. Dels de personliga mötena med mer eller mindre kända idealister, lobbyister och makthavare. Dels den uppsjö av paneler och intervjuer med företrädare för vitt skilda synsätt, där perspektiv kan få möjlighet att brytas mot varandra på ett sätt som annars sällan blir fallet.
   Även jag fick sitta med i en sådan panel, i mitt fall med Svenska evangeliska alliansen som arrangör och med den fyndiga rubriken ”Fångad av en normvind”. Med Elisabeth Sandlund som moderator fick jag möjlighet att i 40 minuter tala om den normkritiska pedagogiken med Feministiskt initiativs skolpolitiska talesperson, 2:e vice ordförande i Skolledarna och den borgerliga debattören Rebecca Weidmo Uvell.
Läs mer HÄR.

 Almedalsveckan – idyll i allvarstider
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Bredden i årets utbud under Almedalsveckan ger intryck av att det finns utrymme för många att delta i debatten och ge sitt bidrag till samhällsbygget. Men är det politiska systemet och opinionsklimatet tillräckligt öppet för att olika delar av civilsamhället ska få komma till tals med sin identitet och sina värderingar?"
Läs mer HÄR.


Sarpsborgjenter skal jobbe for de som ikke får være med på OL-festen
- Sarpsborg Arbeiderblad -Sarpsborg-jentene Maria Isebakke og Maria Lande reiser til Rio de Janeiro for å bidra til noe positivt til de som ikke får være med på OL-festen.

    Der det arrangeres OL er Frelsesarmeen på plass – ikke på festen på OL-arenaene – men hos dem som ikke får være med på festen.
– Det har blitt et fast opplegg for Frelsesarmeen. Vi var på Lillehammer i 1994, i London i 2012 og i år er det to jenter fra Sarpsborg som skal gjøre en innsats i Rio de Janeiro, forteller lederen av Frelsesarmeen i Sarpsborg, Siv Joensen.
Les mer HER

__________________
 
Ord för dagen den 12 juli - Psalm 82
 
RÄDDA DE SVAGA

Dagens Bibelläsning: Psalm 82
"Hur länge skall ni döma orätt och vara partiska för de ogudaktiga? Sela. Skipa rätt åt den fattige och faderlöse, låt den betryckte och utblottade få rättvisa! Befria den fattige och nödställde, rädda honom från de ogudaktigas hand!" (Ps 82:2-4 FB)

Gud värnar och lider alltid med de svaga. Gud vill att vi ska dela Hans omsorg om dem som lider.

Guds barn förväntas att ta parti för och bry sig om de fattiga, föräldralösa, betryckta, utblottade och nödställda.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Herre, tack att jag får dela din omsorg för de svaga. Visa mig idag på vilket sätt jag bistå den som lider

_______________________
 
Bibelläsning från GT den 12 juli
År 1:  Anpassning - Josua 19 - Läs HÄR.

År  2: Lovsångsporten- Jesaja 60 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna
finner du HÄR

________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar