tisdag

TISDAG DEN 19 JULI

Du har en Hjälpare

Jesus sa, "Jag skall icke lämna eder faderlösa; jag skall komma till eder" (Johannes 14:18).
När Kristus sa detta, var det till sina lärjungar han riktade sig, precis innan han gick till korset. Han hade samlat sina utvalda till en sista stund av gemenskap innan han skulle bli korsfäst.

Vilken sorglig, bedrövad samling dessa män var. Deras enda källa till tröst på jorden togs ifrån dem. Jesus var deras vägledare, deras lärare, deras glädje, frid och hopp. Och nu lämnade han dem fysiskt.
Lärjungarna måste ha tänkt, "Hur ska vi veta vad vi ska göra? Vart ska vi gå för att få det eviga livets ord? Han sa till oss att gå ut i hela världen och förkunna evangeliet i hans namn. Men varifrån ska kraften och auktoriteten komma? Vi har förtröstat på Jesus i allting. Vi har byggt hela vår värld runt honom. Han är Gud kommen i kött, och nu lämnar han oss."

Naturligtvis visste Jesus vad de tänkte. Och han visste vad de var på väg att möta: förföljelse, umbäranden, armod, förlust av allt, berövande av deras jordiska tillhörigheter, de skulle dras inför domstol, bli torterade för hans namns skull.

Ändå tvivlar jag på att de lärjungarna förstod Kristi ord till dem där: "Jag skall icke lämna eder faderlösa; jag skall komma till eder.. Jesus sa i realiteten:
"Jag kommer aldrig att låta er möta era strider ensamma. Jag kommer aldrig att lämna er hjälplösa eller maktlösa mot djävulens attacker. Jag vet vad ni kommer att få möta. Men jag vet Faderns plan för er. Om ni visste och förstod den skulle era hjärtan fröjdas. Ni skulle hoppa högt av glädje just nu på grund av att jag går till min Fader."

Läs mer HÄR. 

__________________
 
Nyhetsflödet tisdag den 19 juli
När världen skakas ska vi be
- Stefan Swärd i Världen idag -Västvärlden har drabbats av ett nytt fasansfullt terrordåd genom massakern via en lastbil i Nice.
   Detta urskillningslösa våld och dödande är ett av uttrycken för synden och ondskan i världen, ett uttryck för att människor vänder frälsaren ryggen och hänger sig åt hämnd, våld och ondska. När människors dödande inspireras av religiösa övertygelser handlar det om falsk och villfarande religion. En sann tro på Kristus kan aldrig inspirera människors till hat, dödande eller hämnd...
...När terrorn slår till har vi kristna en avgörande roll som förebedjare, och i att visa medkänsla och empati med terrorns offer."
Läs mer HÄR.


Tomma kyrkbänkar efter kuppförsöket i Turkiet
- Dagen - "Vardagen har börjat återvända till Istanbul efter helgens kuppförsök. Men oron inför framtiden är stor och många kyrkor var halvfulla vid söndagens gudstjänster. "Många är rädda och valde att stanna hemma", säger Henrik Steen till Dagen....
...Ihsan Özbek, evangelisk pastor och ledare för de protestantiskt kristna i Turkiet, tror att president Erdogans makt kommer att öka efter den misslyckade militärkuppen.
   I ett meddelande till Dagen skriver Ihsan Özbek, pastor i Ankara, att islamister passade på att krossa fönster i en protestantisk kyrka i staden Malatya, i sydöstra Turkiet, under kuppförsöket. Men i övrigt förklarar han att Turkiets kristna är i trygghet och att det inte har riktats några hot mot dem."
Läs mer HÄR.

 
Frelsesarmeen sykler kystveien fra Nordkapp til Lindesnes- 3189 km for OTHERS
- Pressmeddelande på mynewsdesk -
Hele 3189 km skal tilbakelegges. Turen går langs kysten fra Nordkapp til Lindesnes. Mannskapet sykler for å skape flere arbeidsplasser i Bangladesh, Pakistan, Kenya og Moldova.
‒ Vi tror på den ekstra mila, at noe er verdt å trø ekstra for, sier Jan Størksen, daglig leder for Others Global, Frelsesarmeens konsept for rettferdig handel. Sammen med Bo Christoffer Brekke, daglig leder for Others Norge og Andrew Hannevik, informasjonssjef i Frelsesarmeen, setter han seg på sykkelsetet denne sommeren.
Les mer HER

______________________
 
Ord för dagen den 19 juli - Psalm 85
 
GÖR OSS LEVANDE

Dagens bibelläsning: Psalm 85
"Vill du inte göra oss levande igen, så att ditt folk får glädjas i dig?" (Ps 85:7 FB)

Detta är en bön om att få bli levande igen. Det betyder att man en gång var levande och att man nu inte längre upplever sig levande.

Varför blir det så ofta så? Vi ser tillbaka till en tid då vi verkligen var levande och Jesus stod i centrum för allt vi gjorde och tänkte. Med tiden kanske mycket av det kristna livet har stelnat i en form. Vi gör alla de kristna "sakerna". Vi ber, läser Bibeln, går på gudstjänst och ger tionde. Men det som förr var en lust har blivit ett ork.

Finns det en väg tillbaka? Ja, och den börjar med att vi inser vår tomhet. Vår törst och längtan efter Gud och kanske ber bönen "Vill du inte göra oss levande igen?".

Då vi ställt den frågan till Herren får vi lyssna på vad Herren vill säga oss. "Jag vill höra vad Gud, Herren, talar." (vers 9)

-Herren talar frid till sitt folk (vers 9)
-Hans frälsning är nära dem som fruktar honom (vers10)
-Herren skall ge oss det som är gott (vers 13)

==> Mannakorn att gugga på under dagen: Gör mig levande igen! 

____________________
 
Bibelläsning från GT den 19 juli

År 1:  Traditionskristendom - Domarboken 2 - Läs HÄR.

År  2: Jag lägger mina ord i din mun - Jeremia 1 - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR

____________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar