tisdag

TISDAG DEN 7 JUNI

Profetior
Tisdag den 7 juni. De senaste tre måndagarna har vi lagt ut aktuella profetior på hemsidan. -- En profetia riktad till Frälsningsarméns territorier i västvärlden, den 23 maj - Läs HÄR.
-- Ett budskap till de förtorkade benen, den 30 maj - Läs HÄR.
-- Vad säger Gud idag? - Läs HÄR.
På måndag kommer det mer....
Dessutom har vi varje onsdag sedan ett år lagt ut ett budskap av David Wilkerson. Det fortsätter vi med.
Dessutom har vi de senaste 10 tisdagarna lagt ut ett budskap av Anders Wigholm om tidens tecken. Ett återstår och kommer nästa tisdag. Du kan läsa dem HÄR
_____________________
 
Tidens tecken med Anders Wigholm - Del 10 av 11
 
Anders Wigholm var en av Frälsningsarméns kunnigaste bibellärare. Han hade ett specialintresse för den sista tiden före Jesu tillkommelse och tidens tecken i förbindelse med det.

1979-80 spelade Anders Wigholm in en serie om tidens tecken. Elva bibelstudier på 45-60 minuter.

Vi lägger här ut bibelstudierna som ljudfiler så att många fler kan få ta del av Anders Wigholms undervisning. Ta dig tid att lyssna. Det är verkligen högintressanta bibelstudier.


Del 10 av 11 - Lyssna HÄR.

_______________________
 
Nyhetsflödet tisdag den 7 juni
”Kyrkan biter inte den hand som föder den”
- SVT Nyheter - "De inom Svenska kyrkan som har makten att genomdriva en förändring har alldeles för mycket att vinna på att inget sker”, skriver Elisabeth Sandlund.
   I dag, onsdag, inleder fackförbundet Kommunal sin tjugonionde kongress. En lyckad avtalsrörelse har genomförts. Men det är inte det som kommer att stå i fokus, utan de ekonomiska skandaler som uppdagats under vintern.
   Det kan tyckas att det är ett stort avstånd mellan ett fackligt förbund och det kristna samfundet Svenska kyrkan.  De två organisationerna har vitt skilda uppgifter. Den ena ska se till att medlemmarna får så goda arbets- och lönevillkor som möjligt. Den andra ska hålla det glada budskapet om Jesus Kristus levande hos svenska folket.
   Men Kommunal och Svenska kyrkan har tyvärr något gemensamt. Ledande befattningshavare har tagit sig rätten att hantera andra människors pengar som om de vore ens egna." 

30 dagar av bön för muslimvärlden
- Open doors - "Varje år sedan 1993 har kristna över hela världen bett för muslimer under deras fastemånad ramadan, genom bönerörelsen 30 Dagar. Vi ber om hopp, frälsning och Guds övernaturliga ingripande – under den tid då många muslimer uppriktigt söker Gud.
   I år pågår ramadan från den 6 juni till den 5 juli. Nu vill vi uppmuntra dig att be med oss – bön gör skillnad! Var med och be för dina muslimska grannar, vänner och för muslimer över hela världen.
   Under islams första 700 år  nns det bara två kända väckelser, där muslimer kommit till tro på Kristus. Under de senaste 150 åren har detta förändrats. Under denna tidsperiod finns det 82 kända väckelserörelser där minst 1 000 muslimer kommit till tro på Jesus Kristus!" 

_________________________
 
Ord för dagen den 7 juni - Psalm 67
 
"NÅGON SER DIG"
Bibelläsningen - Psalm 67
"Må han låta sitt ansikte lysa över oss" (Ps 67:2 FB)

Människor har i alla tider funnit tröst i vetskapen om att Jesus ser och känner till vår situation.

Då Israels folk var slavar i Egypten grep Gud in för att rädda sitt folk. Det börjar med att Gud säger: "Jag har sett hur mitt folk förtrycks..." (2 Mos 3:7 FB)

Slavarna i USA sjöng: "Nobody knows the trouble I´ve seen. Nobody knows, but Jesus" (Ingen har sett de prövningar jag sett. Ingen utom Jesus)

Gud både ser oss, känner till våra prövningar och bryr sig om.

I "välsignelsen" ber vi att Herren ska vända sitt ansikte till oss. Faktum är att varje gång vi vänder vårt ansikte till honom ska vi finna att han för länge sedan redan vänt sitt ansikte till oss.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: 
"Må han låta sitt ansikte lysa över oss, så att man på jorden lär känna dina vägar"

____________________

År 1:  Ett folk helgat åt Herren - 5 Mosebok 14 - Läs HÄR.
 
        Öppna din hand - 5 Mosebok 15 - Läs HÄR.
 
År  2:  En tid av vedermödor - Jesaja 24 - Läs HÄR

  Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar