tisdag

TISDAG DEN 14 JUNI

Tidens tecken med Anders Wigholm - Del 11 av 11
Här kommer det sista avsnittet i serien om Tidens Tecken med Anders Wigholm.
Anders Wigholm var en av Frälsningsarméns kunnigaste bibellärare. Han hade ett specialintresse för den sista tiden före Jesu tillkommelse och tidens tecken i förbindelse med det.

1979-80 spelade Anders Wigholm in en serie om tidens tecken. Elva bibelstudier på 45-60 minuter.

Vi lägger här ut bibelstudierna som ljudfiler så att många fler kan få ta del av Anders Wigholms undervisning. Ta dig tid att lyssna. Det är verkligen högintressanta bibelstudier.


Del 11 av 11 - Lyssna HÄR.

Hela serien finner du HÄR.
_____________________
 
Nyhetsflödet tisdag den 14 juni
”I Helsingborg har prostitution och människohandel trängt in i hotellens lobbyer”
- Sydsvenska Dagbladet - "Från Helsingborg skickas en uppmaning och en utmaning till resten av Skåne och Sverige, att våga se vad som sker lokalt och ta ansvar för att förebygga och motverka prostitution och människohandel. Det skriver Emma Cotterill, jurist och ansvarig för Frälsningsarméns arbete mot människohandel i Skåne."

Israel och den svenska ryggmärgsreflexen
- Per Ewert i Världen idag - "Det finns tillfällen när händelser sammanfaller och ofrivilligt råkar visa hur ett sammanhang har fått en slagsida. Förra veckans medie­behandling av den arabisk-israeliska konflikten blev just ett sådant tillfälle.
   Under flera veckor har diskussioner pågått kring SVT:s ovanliga beslut att vägra sända den svenska dokumentärfilmen ”Watching the moon at night”, som man själva varit med och finansierat. SVT har kläckt ett antal bortförklaringar till varför man inte vill visa denna film som belyser den islamistiska terrorn, med speciellt fokus på dess antisemitiska drag. Det rimligaste svaret är förstås att redaktionen ogillar tonen, och att filmen inte pekar ut Israel som huvudansvariga för våldet i Mellanöstern."

 
"Frelsesoffiserens viktigste oppgave"
- Tönsberg Blad - Alle mener Bodil og Helge har gjort en kjempejobb, men nå drar de fra Tønsberg.
– Dere har gitt Frelsesarmeen i Tønsberg en «boost», sa ordfører Petter Berg på avslutningsfesten for korpslederparet Bodil og Helge Østergreen.
    De to løytnantene, som sammen har ledet Frelsesarmeens korps i Tønsberg i to år, er nå beordret videre til Mosjøen i Nordland for å lede Frelsesarmeen der.
    Det var stinn brakke i Frelsesarmeens møtesal i Farmannsveien 2 da ekteparet Bodil og Helge Østergreen ble takket av og ønsket lykke til videre. Gryterett, kaffe og bløtkaker ble servert, og det ble mye sang og musikk og mange hilsener fra samarbeidspartnere i og utenfor armeens rekker."
________________________
 
Ord för dagen den 14 juni - Psalm 70
 
"KOM TILL MIN RÄDDNING"
Bibelläsning: Psalm 70
"Gud, kom till min räddning! Skynda till min hjälp!" (Ps 70: 2 FB)

Desperationen är nära. Ett rop om hjälp i nattens mörker.

Många av psalmerna i Bibeln handlar om kampen om att kunna hantera allt ont som vill uppsluka oss och en stilla förtröstan på att Gud ska gripa in.

Förtvivlans rop på hjälp blandas med förtröstans bekännelse om Guds hjälp: "Alla som söker dig skall jubla och vara glada i dig. De som älskar din frälsning skall alltid säga: ´Högt lovad vare Gud!" (vers 5)

Vi får också, mitt i stunder av förtvivlan, bekänna vår tro på en levande Gud som ser vår situation, lider med oss och som kommer att leda oss ut ur mörkret.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Endast hos dig får min själ sin ro.

Läs mer HÄR.
______________________
 
Bibelläsning från GT den 14 juni
År 1:  Hörntofsar - 5 Mosebok 22 - Läs HÄR.
 
          Gud kan vända det onda till något gott - 5 Mosebok 23 - Läs HÄR.
 
År  2:  Vem litar du på? - Jesaja 31 - Läs HÄR.

 Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar