söndag

SÖNDAG DEN 12 JUNI

Tidig söndagsmorgon på Jeløy den 12 juni
 
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet


Så var det söndag igen efter en intensiv vecka. Veckan började med Sveriges nationaldag. För oss som bor i Norge var det en vanlig arbetsdag, men på kvällen samlades vi, en grupp invandrare från Sverige. Det är alltid problem med integrering av invandrargrupper och så är det också med oss svenskar. Visserligen var vi med och firade "syttende mai", men den sjätte juni blev vi blågula och samlades för att sjunga "Du gamla, du fria". Jag tror vi var mellan 20 och 30 personer samlade från familjerna Kjellén, Baronowsky och Nilsson.


Bodil och Helge
Sist vi försökte inta Norge gick det ju inte så bra. Dom sköt vår kung, Karl den 12 (eller var det vi själva som sköt honom?). Den här gången kommer vi in i landet lite mer försiktigt och nedtonat (Du som läser detta: säg ingenting till norrmännen).

Dagen efter nationaldagen var det "business as usual". Rut och jag hade två utbildningsdagar för de som ska bli vägledare för de åtta nya löjtnanterna som sänds ut under kongressen. Den andra dagen var också de som har varit vägledare inbjudna för att dela sina erfarenheter med de blivande vägledarna.

På kvällen efter den andra kursdagen åkte vi över Oslofjorden och vidare ned till Tönsberg för att vara med om farvälvälmötet för Bodil och Helge som flyttar upp till Mosjöen och Sandnessjön....
Läs mer HÄR.
_____________________
 
Nyhetsflödet söndag den 12 juni
Kvinnor brutalt mördade av Boko Haram
- Svenska Dagbladet - "Den islamistiska terrorgruppen Boko Haram har i en attack mot en mindre ort mördat fyra kvinnor genom att slita av dem halsen.
   Medborgarvakter som stöder den nigerianska militären berättar att 14 beväpnade män på motorcyklar stormade orten Mairari i fredags kväll och valde ut fyra kvinnor, tvingade dem ur deras hem och sedan mördade dem.
– De gick till fyra hus medan de boende där bröt fastan ungefär klockan 19. De tog ut kvinnorna och sedan slaktade de dem, säger medborgarvakten Babakura Kolo."


Så bryter vi den religiösa tristessen
-  Torsten Åhman i Dagen - "Dagens text handlar om glädje. Stor glädje! Kvinnan som har tappat ett mynt hittar det igen. Det är så värdefullt för henne att hon ställer till med fest. Även himlens änglar drogs in i glädjen, säger Jesus. Och i tre olika varianter berättar han samma sak. I alla är glädjen i centrum.
   Det ger mig anledning att ta upp ett fenomen som ofta dyker upp och som oroar. Kristna som tappat glädjen. Jag tänker särskilt på den grupp som för några år sen gick i bräschen för kristet arbete, ivriga, glada, entusiastiska. Men som nu sällan besöker en gudstjänst, som inte längre är med i en hemgrupp.
   De som i stort sett slutat läsa Bibeln och som sällan delar sin tro med andra, även om den finns på djupet. Det är generationen som tystnat. Som hamnat i religiös tristess. Samtidigt finns det en längtan efter förändring.
   Man kan undra vad som gick snett. Jag tror de här texterna har något att säga om det. Var det fel att man sjöng lovsång och var glad? Naturligtvis inte. Var det fel att man bad för sjuka? Det kan väl aldrig vara fel. Var det fel att man ville ha andligt starka möten? Nej, det kan inte vara fel.
   Men någonting gick fel..." 

______________________
 
Ord för dagen den 12 juni - Apostlagärningarna 28
 
FÖRKUNNA OCH BOTA SJUKA

Bibelläsning: Apostlagärningarna 28
”...ända till jordens yttersta gräns” (Apg 1:8)

I det första kapitlet i Apg fick lärjungarna i uppdrag att föra ut evangeliet till jordens yttersta gräns. Apg slutar vid den tidens världscentrum, Rom.

Då Jesus första gången sände ut sina lärjungar befallde han dem att ”förkunna... och bota sjuka” (Matt 10:7-8). Ända till det sista kapitlet var Paulus trofast lärjungarnas uppdrag:
-Han botade (Apg 28: 8+9)
-Han förkunnade (Apg 28:23+31)

==> Mannakorn att tugga på under dagen: I dag är det vi som är lärjungar idag som får fullfölja uppdraget:
-att förkunna evangeliet
-att hela det som är sjukt

Läs mer HÄR.
____________________
 
Bibelläsning från GT den 12 juni
År 1:  Var inte rädd - 5 Mosebok 20 - Läs HÄR.
 
År  2:  Munnens eller hjärtats tillbedan - Jesaja 29 - Läs HÄR.

 Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
________________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar