söndag

SÖNDAG DEN 1 NOVEMBER

Tidig söndagsmorgon den 1 november

Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet

Så var det söndag igen och nu tar vi ut vår sista sememstervecka för detta år. Det har varit en intensiv höst med många resor från allra nordligaste Norge, inte långt från Murmansk i Ryssland till Moldavien i sydost och Island i väst. Många platser, många människor och många tillfällen att få undervisa i Guds ord. Det är ett fantastiskt privilegium att för göra på heltid det som vi brinner för.

 Veckan i övrigt har varit lugn för vår del. Några coaching-samtal med officerare och några sammanträden. I övrigt efterarbete och förberedelsearbete.

Vi har ju vårt kontor på Officersskolan och har en del med kadetterna att göra även om vi inte är en del av den fasta staben på skolan. I början av veckan kom kadetterna hem från en studieresa till London tillsammans med kadetterna från Sverige. De hade haft en fin resa och här lägger jag ut en
bild på Officersskolans kadetter och officerare framför skolbyggnaden....

Läs mer HÄR.

__________________________

Nyhetsflödet söndag den 1 november

Den svenska debatten om Israel är befängd
- Mathias Sundin i Corren.se - "Här utgår vi ifrån att Israel hindrar bildandet av en palestinsk stat. Men båda gångerna som palestinska ledare erbjudits en statsbildning har de sagt nej.
    Återigen utsätts civila i Israel för terroristattacker. Tidigare har det varit vanligt med självmordsbombare, nu ser vi framför allt knivar, köttyxor, bilar som kör in folksamlingar vid busshållplatser men även en del skjutningar. Den palestinska ambassadören i Sverige har i intervjuer inte tagit avstånd från dessa terrorattacker, utan undvikit det trots direkta frågor.
   Ändå är det Israel som angrips i media och sociala medier. En intensiv kanonad av kritik som går ut på att det Israel själva som är ansvariga för attackerna, eftersom palestinierna är så frustrerade över att de inte har någon egen stat. Israel angrips också för att en del av personerna som utför terrorattackerna har dödats av polis och militär.
   Denna våg av attacker, över hundra hittills, startade utan att Israel gjorde något. Om inte de palestinska terrorattackerna hade genomförts hade ingen dödats eller skadats. Det är viktigt att komma ihåg."

Marie Nylén bygger sin identitet på Guds löften
- Dagen - "På söndag börjar november, och då är det snart tre år sedan Marie och Lasse Nylén firade sin 32-åriga bröllopsdag. Dagen efter flyttade hennes livskamrat till himlen. I dag är hon mer inspirerad än någonsin att hjälpa familjer med råd, redskap och evangelium.
– De här senaste åren har verkligen förändringens vindar blåst i mitt liv, säger hon.
–  Jag stannade upp, grät, tackade för allt som varit, bearbetade sorgen, lyssnade på musik och sång som berörde mig, fyllde mig med uppmuntrande och tröstande litteratur, speciellt bibelboken. Gud och hans löften blev viktigare än någonsin och på dem bygger jag min identitet. Det har varit och är en resa som innehåller många nya upptäckter – fantastiska och tuffa. Jag kommer aldrig kunna fylla upp allt som fanns i Lasses originalitet och starka personlighet, men jag finner trygghet och harmoni i att få vara den person Gud har skapat just mig till."

Tomas Sjödin: Att sörja är ett arbete
- Världen idag - "En majoritet av svenskarna går och tänder ljus på en anhörigs grav. Men de flesta svenskar tycker samtidigt att det är svårt att prata om sorg. Det visar en undersökning som Svenska kyrkan låtit göra. Hur kan vi som kristna bemöta andras sorg? Pastorn och författaren Tomas Sjödin har själv varit med om att förlora dem man älskar mest.
– Ibland när något gör väldigt ont så tröstar man sig genom att stänga om sig, säger Tomas Sjödin som är pastor, författare och har förlorat sina två söner i en ovanlig hjärnsjukdom.
– Man tänker att ingen orkar höra på en, fortsätter han.
Men när man har sorg är prata just vad man behöver göra, menar han.
   Över hälften av svenskarna går till en anhörigs grav i samband med Alla helgons dag. Det visar en undersökning som Svenska kyrkan just låtit göra. Men undersökningen visar också att 70 procent av svenskarna har undvikit att tala om sin sorg med andra och att 60 procent känner sig obekväma med att bemöta andra som sörjer."

Refugees and Sweden: My perspective PART FOUR
- From FSAOF blogg - Read HERE.

_________________________

Från dagens bibelläsning den 1 november
 

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Bunden - Psalm 129 - Läs HÄR.

- "Men..." - Andra Kungaboken 14 - Läs HÄR
 
- Gudsfruktan - Andra Kungaboken 15 - Läs HÄR.

- Vad väger du? - Daniel  5 - Läs HÄR


_______________________

 

Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR
Dagens Andakt på norsk. Les HER.
Daily devotion in English. Read HERE
 
 
_______________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar