onsdag

ONSDAG DEN 4 NOVEMBER

Det som är andligt går inte att kopiera
- David Wilkerson april 2000 -

Här på gatorna i New York kan du köpa en Rolexklocka för femton dollar. En försäljare ropar ut: "Köp din Rolex här!" och håller fram ett glänsande armbandsur med namnet "Rolex" skrivet på urskivan. När du undersöker uret, ser det precis likadant ut som en Rolex. Men, som alla New York-bor vet, är dessa klockor inga äkta Rolexklockor. De är bara imitationer - billiga kopior av originalen.
    Tusentals besökare i New York köper dessa Rolexklockor av gatuförsäljare och bär dem på sig när de reser hem. Till att börja med är de glada över att kunna visa fram sin "dyrbara" klocka. Men de lär sig snabbt att inte låta andra få undersöka den, för dess vikt är ju bara en tiondel jämfört med en äkta Rolexklocka.
    Det går att hitta plagiat på andra modevaror här i New York. Exempelvis kan man betala 1000 dollar för en designer klänning hos "Saks" på Femte Avenyn - eller så kan man på Orchard Street köpa en imitation som ser precis likadan ut som originalet för bara 95 dollar. De imiterade klänningarna är inte gjorda av samma material, men man märker inte skillnaden med hjälp av utseendet.

Läs mer HÄR.

__________________________

Nyhetsflödet onsdag den 4 november
Samtalen om förföljda kristna upphör aldrig
-  Nuri Kino i Dagen - "Allhelgonahelgen är en påminnelse om både döda och levande döda kristna.
   På allhelgonadagen var det exakt fem år sedan som en man som hade blivit tvångsutvisad från Sverige ringde mig från en kyrka i Bagdad. Jag kunde höra hur präster bönade och bad al-Qaida att inte döda. Men terroristerna sköt både prästerna och 60 andra. Andra lemlästades. Jag träffade överlevare i Paris veckan efter. De hade flugits dit för vård. Deras historier kommer aldrig att lämna mig.
   När jag i söndags befann mig på kyrkogården i Södertälje stördes jag ännu en gång av ett telefonsamtal från ett främmande land, denna gång Syrien. "Herregud, IS håller på att invadera Sadad", grät rösten i telefon. Sadad är en kristen stad som för två år sedan invaderades av islamister. Över femtio kristna dödades för sin tro på en dag. Staden återtogs sedan av regeringsstyrkor. Men nu är alltså IS nära en ny invasion."

Frälsningsarmén ber dig ta in en hemlös i vinter
- Dagens Media - "Frälsningsarmén uppmärksammar sitt hjälparbete genom porträtt på hemlösa. 
   För att uppmärksamma sitt hjälparbete för hemlösa uppmanar Frälsningsarmén människor att ”ta in en hemlös” i sitt eget hem genom att köpa ett porträtt på just en hemlös.
   Porträtten på de tre hemlösa stockholmarna Peter, Thomas och Thomas är tagna exklusivt av den brittiske fotografen Lee Jeffries.
   Kampanjen är en del av en långsiktig strategi att lyfta Frälsningsarméns verksamhet. Utsatta barn och medberoende är två områden som tidigare kommunicerats under året...
   Enligt Frälsningsarmén beredde man drygt 181 000 övernattningar förra året för människor som inte har någonstans att bo. "

Kyrkor bad – fick kristen president
- Världen idag - "En massiv bönekampanj föregick valet i Guatemala nyligen där landet fick en kristen president. Totalt 700 kyrkor hade gått samman för att fasta och be i 40 dagar.
   Landet hamnade i en svår kris då den valde presidenten, tidigare i år, avslöjades för korruption. Det fick landets kristna att kliva fram. Genom bönerörelsen "Guatemala Prays" mobiliserades mängder av församlingar till bönevakor och 40 dagar av bön och fasta, uppger CBN News.
   Varje lördag arrangerade man bön i Central Park i Guatemala City. Man bad om en fredlig lösning på den politiska krisen. Man bad också för landets stora sociala utmaningar, såsom fattigdom och gängvåld."

Det Som er Åndelig Kan Ikke Kopieres
- David Wilkerson, april 2000 - Les HER.

That Which Is Spiritual Cannot Be Duplicated
- David Wilkerson | April 10, 2000 - Read HERE.

__________________________

Från dagens bibelläsning den 4 november
Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Vaka över dina ord! - Jakobs brev 3 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Jakobs brev 3 finner du HÄR.

- Vem förtröstar du på? - Andra Kungaboken 18 - Läs HÄR
 
- Den sista tiden - Daniel  8 - Läs HÄR.
 
_______________________
 

Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR
Dagens Andakt på norsk. Les HER.
Daily devotion in English. Read HERE
 
 
_______________________
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar