onsdag

ONSDAG DEN 25 NOVEMBER

Hinder för segrande bön
David Wilkerson | November, 2000


Genom hela Bibeln får Guds folk befallningen att be oavlåtligen. Vi skall be när vi är nedstämda. Vi skall be i goda stunder och i dåliga stunder. Under alla förhållanden skall vi be - i tider av glädje och god hälsa såväl som i tider av sjukdom och depressioner, i tider av vila och framgång såväl som i tider av vemod och sorg. Oavsett vår situation eller vårt tillstånd skall vi be utan uppehåll.


Nu tror jag att varje uppriktigt kristen vill be. Men alla av oss handlar självfallet inte efter denna längtan. Även mogna kristna kan slöa till i bönelivet. När de faktiskt ägnar tid åt bön känns detta så jobbigt och ansträngande att de snabbt tappar intresset.


När jag frågar mina vänner varför de har svårt för att be brukar de flesta rycka på axlarna. Deras kärlek till Jesus är äkta, och de har en stark vilja att be. Men de förundras över att de inte är mer uthålliga i bön.


Efter mycket bön och studier av Guds ord så tror jag att Herren har kastat ett visst ljus över detta ämne för mig. Här ska jag lyfta fram fem vanliga hinder för segrande bön...


Läs mer HÄR.
 
____________________
 
Från dagens bibelläsning den 25 november
Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Vad är det som besegrar världen? - Första Johannesbrevet 5 - Läs HÄR.
Studiefrågor till Första Johannesbrevet 5 finner du HÄR.

- Förberedelse för tjänst - Första Krönikeboken 15 - Läs HÄR
 
- Väck upp hjältarna - Joel 3 - Läs HÄR.
 
____________________ 


Nyhetsflödet onsdag den 25 november
 
Tvångspartiet Liberalerna
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Folkpartiet Liberalerna heter numera endast Liberalerna.
   För att markera att namnet inte alls har något med partiets politik att göra, beslutade partiet på sitt landsmöte i helgen att vigselförrättare ska tvingas viga samkönade par, rapporterar Dagen.
   Som vanligt är barnens perspektiv och rättigheter fullständigt osynliggjorda när Tvångspartiet… förlåt Liberalerna, fattar sina beslut.
   Själva huvudtanken med äktenskap är nämligen att skapa en trygg miljö för barnen. Men barn existerar inte i Liberalernas egotrippade vuxenvärld.
   Motionsskrivaren Björn Brändewall ansåg att staten ska behandla alla människor (läs föräldar) lika ”oavsett sexuell läggning”. Hur är det då med barnens rätt till sin biologiska mamma och pappa? Blir inte de diskriminerade med ett sådant beslut?
   Liberalerna vill därför tvinga präster och pastorer att förrätta vigslar mellan samkönade par. Alla ska nu tvingas att medverka i samhällets omdefiniering av äktenskapet. Teologiska, biologiska, historiska, sociala eller allmänmänskliga invändningar tolereras överhuvudtaget inte. Avvikande meningar (som varit självklarheter i århundraden​) ska nu helt plötsligt bestraffas."


Liksom magneten har människan två inneboende poler
Dan Salomonsson i Krønikebloggen - "Det är en sak att i generella termer vara medveten om att alla människor är värdefulla och att det finns ett särskilt uppdrag för samtliga. Erfarenheten av ett personligt tilltal individuellt är en helt annan dimension av allvar. Vid vägskälen i livet är kallelsen den helt avgörande faktorn för vägval och inriktning. Den som ”drabbas” av ett tilltal på det personliga planet har fått en livslång orienteringspunkt att förhålla sig till. Den personligt färgade egenberättelsen som Paulus ger i ett förhörssammanhang uttrycker kallelsen med orden: ”Därför, kung Agrippa, kunde jag inte annat än lyda denna syn från himlen.” (Apg 26:19) Det finns både ett tvingande moment och en oöverträffad attraktion i medvetenheten om ett livsuppdrag."

Filmare säger ja till livet efter abort-dokumentär
- Dagen - "Två filmproducenter från Irland har ändrat uppfattning om aborter efter att ha spelat in en film om en kontroversiell abort-läkare.
   Tidigare hade makarna Phelim McAleer och Ann McElhinney uppfattningen att aborter är en "inte idealisk men nödvändig del av det moderna livet".
   Men efter att de filmat en dokumentär om den kontroversielle abortläkaren Kermit Gosnell, som blivit dömd för att ha dödat barn på sin abortklinik i Philadelphia, ändrade de sig.
   Under inspelningen fick de höra chockerande berättelser från personal på Gosnells klinik om vilka metoder som används."

Hindringer til seirende bønn
David Wilkerson | November 27, 2000 - Les HER.

Hindrances to Prevailing Prayer
- by David Wilkerson | November 27, 2000 - Read HERE.

______________________



Dagens Andakt på svenska.
 
Dagens Andakt på norsk.
Daily devotion in English.
 
 
____________________
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar