måndag

MÅNDAG DEN 2 NOVEMBER

En människa med en stolt ande och en människa med en förkrossad ande

Översatt från ”Fire from Heaven: God´s provision for spiritual victory” av Mark L.Bubeck, som i sin tur hämtat det från ”Revive our Hearts”, wwwreviveour hearts.com.
 
Läs HÄR

_____________________


Nyhetsflödet måndag den 2 november

Talat om korset
- Stefan Swärds blogg - "Korsets budskap är att ge nåd till syndaren. Korsets budskap är att Jesus i ett ställföreträdande strafflidande har burit allt, han tog på sig världens synd, han tog på sig vår orättfärdighet, för att vi skulle få hans rättfärdighet. Han tog på sig syndens skuld för att vi skulle bli benådade och frikända.
   Det är evangeliet och frälsningsbudskapet, i sann reformatorisk anda.
   Jag har bland annat konfronterat benägenheten i svensk kristenhet att tona ned syndens allvar och Guds vrede över synden. Korset blir obegripligt och urvattnat utan den förståelsen.
   Har försökt förklara syndens allvar och Guds vrede över synden på ett sätt som kan vara begripligt för moderna människor. Bland annat har jag lyft fram miljösynderna, synderna med att inte bry sig om lidande människor – mitt huvudexempel är hur alla Europas länder på trettiotalet stängde sina gränser för flyende judar från Tyskland, så att de inte kunde fly. Vi var alla delaktiga i Hitlers massmördande. Det är synd. Naturligtvis gör jag referenser till dagens flyktingproblematik.
   Gud är vred på synden. Att inte framställa Gud på detta sätt är att presentera en likgiltig och kärlekslös Gud som inte är vred över att ett par miljoner kvinnor har blivit våldtagna i Kongo, och en Gud som inte bryr sig om att 6 miljoner judar blev mördade i koncentrationslägren."

 Ljuset kan segra
- Hemmets Vän - "Vår globala värld idag håller få människor borta från vad som sker i världen. Mindre än någon timma efter vansinnesdådet i Trollhättan rapporterade internationella medier händelsen. Samma dag som våldsdådet inträffade i Trollhättan uppmärksammade Kanadas regering ettårsdagen av terrordådet mot landets parlament och premiärministern just denna dag den 22 oktober.  En person offrade sitt liv för att stoppa mördaren. En demokratisk stat kan aldrig helt skydda sig mot mörka vansinnesdåd. Men samtalen kring vad som styr människors liv och hur det mörka kan övervinnas av ljuset i ett land, det samtalet måste föras på alla nivåer."

En verklig hjälte får sin näring av den tid han tillbringar ensam med Gud
- Patrik Sandberg i Bönebloggen - "Ett evangelium som inte berör dagens samhälle är inte ett sant evangelium. / Martin L King
   Man kan se två evangelier Sverige. Det ena är ”Evangeliet om frälsning”. Detta predikas med fokus på frälsning och delaktighet i kyrkans verksamhet – men kanske utan uppmaning att leva ut tron i vardagslivet. Det andra är ”Evangeliet om riket”. Det ser vi i skriften, där ser man det som viktigt med lärljungaträning och utsändande till samhällets alla områden. Det handlar om en kristendom som levs ut dagligen – där du befinner dig sju dagar i veckan och berör samhället.
   Vi befinner oss nu i ett andligt krig – men hur mönstrar vi då in som Guds folk? Böjer vi oss ner inför våra telefoner och datorer och tillber dessa i timmar? Jesus frågade: ”Men ska Människosonen finna tro på jorden när han kommer?” (Luk 18:8). Eller otro? Hur långt har det gått?"

De hellige i himmel og på jord
- Fra Bjørn O. Hansens blogg - Les HER.

Refugees and Sweden: My perspective PART FIVE Conclusion
- From FSAOF blogg - Read HERE
 
_________________________
 
Från dagens bibelläsning den 2 november

Fyra bibelläsningsplaner. Du väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

- Längtan - Psalm 130 - Läs HÄR.
 
- Som ett avvant barn - Psalm 131 - Läs HÄR.

- Tappat tiltron till Gud - Andra Kungaboken 16 - Läs HÄR

- Vad brukar du göra? - Daniel  6 - Läs HÄR.
 
_______________________
 

Dagens Andakt på svenska. Läs HÄR
Dagens Andakt på norsk. Les HER.
Daily devotion in English. Read HERE
 
 
______________________
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar