lördag

LÖRDAG DEN 10 FEBRUARI

Från Nyhetsflödet den 10 februari
Frälsningsarmén väljer ny general

Den 17 maj samlas Höga Rådet i London för att välja ny general (=världsledare) för Frälsningsarmén. Den nuvarande generalen Cox går i pension vid midnatt 2 augusti 2018.

Höga Rådet består av alla aktiva kommendörer, territorialledare och territoriella presidenter för Frälsningsarméns kvinnor.

Läs mer HÄR.

___________
 
Inför söndagen...
KÄRLEKENS VÄG
Fastlagssöndagen  Jes 52:13-15, 1 Kor 13:1-13, Luk 18:31-43, Ps 86:5-11

Det grekiska språket som Nya Testamentet skrevs på har fyra olika ord för kärlek. När man översätter till svenska tappar man dessa nyanser. Det vanligaste ordet i Bibeln är ”agape” som beskriver en helhjärtad, osjälvisk och utgivande kärlek, medan ”phileo” beskriver en kärlek som i en vänskapsrelation. Två andra ord som inte används i Bibeln är ”stergo” som beskriver lojalitet och ”eros” används för sexuell erotisk egoistisk kärlek.

I 1 Korinterbrevet 13 beskrivs hur egoistiskt kärlekslöst tal är som skrällande cymbaler i människor och Guds öron. Efter några verser som beskriver vad falsk kärlek är så kommer tretton punkter som definierar sann kärlek. Beskrivningen har ett kiastiskt mönster. Den börjar och slutar med positiva beskrivningar, medan åtta punkter i mitten definierar kärlek genom att skriva vad den inte är.


Läs mer från www.kyrkoaretstexter.se HÄR
_______________

10 feb - Ester 6
GUDS OMSORG

Bibelläsning: Ester 6

"Den natten kunde kungen inte sova. Han lät därför hämta krönikan där minnesvärda händelser var nertecknade, och man läste ur den för kungen. Där fanns skrivet att Mordokaj hade berättat hur Bigtana och Teres, två av de hovmän som höll vakt vid porten, hade sökt efter tillfälle att döda kung Ahasveros. Kungen frågade: "Vilken ära och upphöjelse har Mordokaj fått för detta?" De unga män som var i tjänst hos kungen svarade honom: "Ingenting har gjorts för honom."  (Ester 6:1-3 FB)

Haman var full av hat mot Mordokai som inte ville böja sig för Haman. Haman hade gjort i ordning en träpåle och skulle nästa dag gå till kungen och be att få hänga upp Mordokai på träpålen.

Den natten sov inte kungen.

Haman hade tänkt ut det som var ont mot Mordokai. Gud hade tänkt annorlunda. Kungen var herre över 127 länder, men han var inte herre över sin egen nattsömn.

Gud höll honom vaken och påminde honom om något som hänt för en tid sedan. Det var en man som hade varnat kungen för ett attentat. Just den här natten som hade kunnat bli Mordokais sista natt höll Gud kungen vaken. Kungen funderade om  han någonsin hade tackat Mordokai för att Mordokai varnat kungen.

Resultatet av kungens sömnlösa natt var att Mordokai fick leva och blev ärad inför hela folket. Den som hade planerat att döda Mordokai var den som fick genomföra äres-ceremonin för Mordokai.

Även om situationen kan se hopplös ut, ge inte upp hoppet. Guds omsorg kan ta sig i uttryck på många sätt.

Och om Gud håller dig sömnlös en natt och påminner dig om något som du borde ha gjort för länge sedan: Var lydig. Genom din lydnad kan du bli till stor välsignelse för någon annan. 


==> Mannakorn att tugga på under dagen: Din lydnad kan föra med sig stor välsignelse för någon annan, och för dig.
____________ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar