tisdag

TISDAG DEN 25 FEBRUARI

Hebreerbrevet del 5 - Fast föda
 
   Då vi är nyfödda är det naturligt att vi behöver modersmjölk. Men det är inte meningen att vi ska förbli spädbarn hela livet och behöva ammas.

   Det är fint att se ett nyfött barn somligger i sin vagn utan att kunna ta vara på sig själv. Men det är tragiskt om det ser likadant ut femton år senare.

  Då vi har varit kristna en vecka borde vi har lärt oss något som vi kan lära ut till den blir pånyttfödd. Då vi har varit kristna i två veckor borde vi ha en stor källa av erfarenhet att ösa ur. Då vi har varit kristna i ett helt år....



Läs mer HÄR.

________________________

David Wilkersons profetia till Sverige
 
Vid David Wilkersons sista besök i Sverige var vi och lyssnade på honom i Filadelfiakyrkan.

Wilkerson hade fått ett speciellt budskap till den evangeliska kyrkan i Sverige. Han nämner också exempel på kyrkor som tillhör den gruppen: Den Lutherska kyrkan, Batisterna, Pingstvännerna och Frälsningsamén.

Du kan lyssna och se Wilkerson tala HÄR. Budskapet är tolkat till svenska 


_________________________

 
Från frälsningsvisshet till andlig krigföring

Nu börjar vi läsa en ny bok i bibelläsningsplanen för Nya Testamentet: Efesierbrevet.

I Efesierbrevet får vi en god inblick i det kristna livet. Brevet för oss från välsignelsestadiet, där Gud möter oss med sina välsignelser:  Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Fader, som i Kristus har välsignat oss med all den himmelska världens andliga välsignelse.”  (Ef 1:3)


Därifrån förs vi vidare genom olika uppgiftsstadier till användbarhetsstadiet, där Gud kan använda oss som sina redskap i den andliga kampen på jorden:  Till sist, bli starka i Herren och i hans väldiga kraft. 11 Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.”  (Ef 6:10-11)
 
Läs mer HÄR.

_________________________

Nyhetsflödet tisdag den 25 augusti
Sexhandel kan inte försvaras
- Ruth Nordström i Världen idag - "Nyligen visade Islamiska staten (IS) bilder på sociala medier av några kvinnor, som tros vara de assyriska kvinnor som kidnappades i februari i år.  Som Världen idag tidigare rapporterat varnar det Assyriska riksförbundet för att syriska kvinnor som hålls som gisslan av IS säljs som sexslavar. New York Times publicerade nyligen en uppmärksammad artikel sedan om hur IS utvecklat en "våldtäktsteologi" som innebär uppmuntran till och försvar av "rätten till våldtäkter". Enligt dokument som New York Times redogör för, har människohandeln med sexslavar blivit så omfattande att IS utvecklat särskilda försäljningskontrakt som IS-domstolarna använder till att kontrollera handeln. Detta vänder sig hela världen starkt emot, helt med rätta.
   Ungefär samtidigt som nyheten om IS sexhandel spreds internationellt, offentliggjordes beslutet att Amnesty International skulle verka för legalisering av prostitution och sexhandel..."


KD får nytt principprogram
- Dagen - "Under våren förekom en livlig debatt när en motion om samkönade pars rätt att prövas som adoptivföräldrar avgjordes i maj. Partistyrelsen ställde sig då bakom motionen och i och med det ställde de sig också bakom den lagstiftning som finns idag, och som säger att samkönade par har rätt att prövas. När nu KD har enats om ett nytt principprogram har man alltså enats kring skrivningar om familjen, och Ebba Busch Thor säger att KD betonar familjens starka ställning.
- Vi har lagt till ytterligare tydliga och starka skrivningar kring familjens betydelse. Vi markerar barns rätt till föräldrar och inte vuxnas rätt till barn. Vår syn på äktenskapet och den civilrättsliga giftermålsbalk som vi sedan länge förespråkar. Vi ser att familjen i de flesta fall består av mamma, pappa och barn, men i vårt samhälle finns andra familjebildningar som ska ha samma respekt och stöd."


Är Maria viktigare än Bibeln?
- Mikael Karlendals blogg - "Frågan i rubriken kommer sig av en diskussion som uppstått på grund av en text som Peter Halldorf publicerat på Ekumeniska kommunitetens på Bjärka-Säby fasteblogg, på som lyder:
    ´Om Gud vore en teori skulle studiet av teologi vara det sätt på vilket vi lärde känna honom. Men Gud är levande och i behov av kärlek. Det är genom att älska Gud som vi lär känna honom.
    Därför är Maria viktigare än Bibeln. Maria var en människa som vi, som genom att säga ja till Gud blev Guds boning. Något annan mening har inte Bibeln än denna: att ge oss den tro som Maria hade.´


Etnisk rensing av palestinere, men Israel står ikke bak - Israel Today - Les HER.


Salvation Army Today - 08.20.2015 - Auto Trade Course; Street Dramas in Edinburgh  - Watch HERE

_________________________

Fyra bibelläsningsplanerDu väljer ambitionsnivå. Läs mer HÄR

Från dagens bibelläsning:

- Ett hopp och ett arv - Efesierbrevet 1 - Läs HÄR.
  Studiefrågor till Ef 1 finner du HÄR.


- En närvaro av den Helige Ande - 1 Samuelsboken 19 - Läs HÄR.

- Utan kompromiss Jeremia 38 - Läs HÄR.
 
_______________________



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar