måndag

MÅNDAG DEN 24 JULI

Nyhetsflödet måndag den 24 juli
 
”Partipolitiken hotar att rasera Svenska kyrkan”
Svenska Dagbladet Debatt - "Utländska kristna förbluffas över modellen med partipolitiskt inflytande i Svenska kyrkan. Det är dags att låta samhället ha sin värdegrund och kyrkan sin, skriver Gunnar Hyltén-Cavallius, pensionerad präst....
    Förra året utträdde inemot 90 000 ur Svenska kyrkan. Det finns naturligtvis en rad skäl till detta steg. Men en starkt bidragande orsak är säkerligen att många uppfattar kyrkan som alltför vag och därmed irrelevant. Ofta hörs människor säga att de på kyrkans hemsidor knappast möter något av vad kyrkan tror på. Gud och Jesus talas det inte om, kan kommentaren lyda. ”Vi lämnar kyrkan för att vi är kristna”, yttrar Ann Heberlein (Expressen 17/1)."
Läs mer HÄR.

Fritt fram för britter att välja kön
- Dagen - "Alla som så önskar ska få frihet att själva välja juridiskt kön. Det föreslår nu regeringen i Storbritannien.
En man som vill bli identifierad som kvinna, eller tvärtom, ska inte längre behöva genomgå någon medicinsk undersökning eller behandling. Enligt ett nytt förslag från den brittiska regeringen ska det räcka med en deklaration att man inte vill kännas vid sitt biologiska kön för att beviljas rätten att juridiskt få byta kön, och få sina födelsebevis ändrade, rapporterar The Sunday Times."
Läs mer HÄR.


Joakim Lundqvist: Den första kärleken
- Världen idag - "Det som gör den kristna tron så annorlunda än alla religioner, är att den inte är en religion. Den är en kärleksrelation.
   Allt började med att Gud älskade oss först (1 Joh 4:19). Vår kärlek till honom – inte plikt, fruktan eller rutin – utgör sedan den djupaste drivkraften i vår efterföljelse. Vi följer, tillber, arbetar och renar oss, inte för att spelreglerna kräver det, utan för att vi älskar.
   Så om din efterföljelse tappar fart, om tillbedjan stannar av och om du börjar tillåta ord i din mun och handlingar i i ditt liv som du inte tillät tidigare – börja då inte felsökningsprocessen i dina yttre omständigheter eller i vad andra människor sagt eller gjort mot dig. Fråga i stället först av allt: Hur mår min kärleksrelation med Jesus?"
Läs mer HÄR.
_________________

ÄR VI FÖR MÅNGA? - Dom 7

Bibelläsning: Domarboken 7
"HERREN sade till Gideon: "Folket som följer dig är för talrikt för att jag skulle vilja ge midjaniterna i deras hand. Israel skulle då kunna berömma sig mot mig och säga: Min egen hand har räddat mig."  (Dom 7:2 FB)

Gideon hade samlat en här på 32.000 man för att befria Israels barn. Men Gud tyckte att de var alldeles för många. Det fanns risk att de skulle tro att den kommande segern var deras egen förtjänst och inte Herrens. Gideon skickade då hem 22.000 krigare (vers 3).

Gud sa att det fortfarande var för många och Gideon skickade iväg nästan alla krigare. Han behöll endast trehundra (vers 7) och fienden var "talrika som gräshoppor" (vers 12).

Med trehundra man lyckades Gideon övervinna en oräknelig armé av krigare.

Långt senare hade Jesus elva vettskrämda lärjungar som hade fått uppdraget att vinna hela världen för Kristus (Apg 1:8).

Vi klagar ibland på att vi är så få idag och att det var mycket lättare förr. Men vi kanske börjar bli så få så att vi måste lita helhjärtat på Jesus och hans under och inte bara på vår egen kapacitet.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Gud är inte beroende av många för att göra underverk.
_______________

Ord för dagen den 24 juli - Första Koriniterbrevet 14
 
TRUMPETSIGNALEN
Bibelläsning: Första Korintierbrevet 14
"Och om en trumpet ger en otydlig signal, vem gör sig då redo till strid?"(1 Kor 14:8 FB)

Kapitlet handlar om de talade nådegåvorna: att profetera, att tala i tungor och att tyda tungotal. Både i profeterande och i förkunnelse och i vägledande samtal förmedlar vi något från Gud. Om det vi förmedlar är ett otydligt budskap är det inte till hjälp, utan skapar bara förvirring.

Idag uppfattas det nästan som förmätet att ge tydliga signaler. Man anser att min sanning är lika riktig som din sanning och inget budskap är sannare än något annat. Det resulterar ofta i förkunnelsen blir otydlig och församlingen blir förvirrad.

Som en parafras på dagens bibelvers skulle man kunna säga:
-Om budskapet om frälsning är otydligt, vem kan då bli frälst?
-Om budskapet om förlåtelse är otydligt, vem kan då ta emot förlåtelse?
-Om budskapet om dopet med den Helige Ande är otydligt, vem kan då bli döpt med den Helige Ande?

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Hjälp mig att presentera det glada budskapet så att människor förstår och vill ta emot.

Läs mer HÄR.
_________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar