söndag

SÖNDAG DEN 21 MAJ

Tidig söndagsmorgon på Jelöy den 21 maj



Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet 
Så var det söndag igen och den här gången vaknar vi upp hemma på Jelöy.

Veckan började långt nordost om Sverige i Vadsö där vi hade några dagars undervisning för ungdomarna i Polarteamet. Årets uppsättning av Polarteamet startade i augusti förra året och avslutas i och med kongressen i juni i år.

Det är naturligtvis en stor inspiration för Rut och mig att möta ungdomarna igen och denna gången var temat för undervisning de andliga nådegåvorna med utgångspunkt i min bok "GÅVOBOKEN - Du är rikare än du tror".

Just nu rekryterar man för nästa års ungdomsteam. Det kommer att bli ett team i Norge och ett team på Island. Läs mer om Ungdomsteamen 2017-18 HÄR.



Igår (lördag) hade kåren i Moss besök av Samuel Ljungblahd. Det var en heldag med Gospelverkstad på kåren som avslutades med en konsert i Jelöy kyrka (Bild från Samuels Facebooksida).
Det blev en fantastisk kväll med Samuel, en barnkör, en gospelkör med 60 sångare. topp-kvalitet på både musik och förkunnelse!

Nu är det söndagsmorgon och vi sätter oss snart i bilen för att köra två timmar till Kongsvinger för att delta i möte söndag förmiddag.

Och sedan blir det dags för en ny vecka. Jag önksar dig en välsignad sådan.
Peter Baronowsky 

___________________
 
21 maj - 4 Mos 31
                                                            RUSTAD TILL STRID

Bibelläsning: Fjärde Moseboken 31

"Då avskiljdes ur Israels ätter ettusen man av varje stam, tolvtusen man beväpnade till strid. Dessa sände Mose ut i striden, ettusen man ur varje stam, tillsammans med Pinehas, prästen Eleasars son, som tog de heliga redskapen och larmtrumpeterna i sin hand." (4 Mos 31:5-6 FB)

Ännu en gång ger sig israeliterna i till strid mot sina fiender. En fruktansvärd berättelse med många människor dödade.

Trots krigets alla hemskheter har Frälsningsarmén tagit upp denna förebild för sitt krig mot synden. I Frälsningsarméns tidigare år användes den krigiska terminologin oftare än idag. En evangelisationskampanj betecknades som ett "angrepp", rapporter om antal frälsta beskrevs ofta som att man "tagit fångar".

Men även om man i terminologin använder samma ord är innebörden den motsatta:
-I krig dödas människor, i frälsningskriget ger man liv till människor.
-I krig tar man människor till fånga, i frälsningskriget befriar man människor.
-I krig såras människor, i frälsningskriget helas människor.

Vi behöver fortfarande en armé som går med "larmtrumpeterna i sin ha
nd" (vers 6).
Vi kristna får aldrig slå oss till ro. Kriget om människorna pågår runt omkring oss. Människor behöver fortfarande få liv, bli befriade och helas.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: I krig såras människor i frälsningskriget helas människor.

___________________
 
Ord för dagen den 21 maj - Apostlagärningarna 12
 
BÖN FÖRÄNDRAR VERKLIGHETEN

Bibelläsning: Apostlagärningarna 12
"Guds ord fortsatte att sprida sig och tillväxa"
(Apg 12:24)

Trots starkt motstånd fortsatte den kristna församlingen att växa (eller var det på grund av motståndet man växte?).

I kapittel 12 blir Petrus fängslad. Då Petrus sitter i fängelse ber församlingen ivrigt till Gud för honom (Apg 12:5). det resulterar i att en ängel kommer och för ut Petrus från fängelset. Han går då, mitt i natten, till församlingen som är fullt sysselsatt med att ivrigt be för Petrus.

Då Petrus knackar på dörren blir tjänsteflickan så glad att hon glömmer att öppna dörren för Petrus (Apg 12:14). I stället springer hon rakt in i bönemötet för att berätta den goda nyheten om att församlingens böner har blivit besvarade. De bedjande trodde inte på tjänsteflickan utan sa till henne: "Du är tokig" (Apg 12:15).

Det verkar som om det var möjligt för Gud att besvara bönen, även om ingen av de troende trodde att deras bön skulle ge resultat.

Den mängd av tro som du kan lägga in i din bön är inte det avgörande. Det avgörande är att du ber. Vi får komma till Gud med den lilla tro vi har. Gud kan förändra verkligheten som svar på din och min bön.

Gud inbjuder dig och mig in i bönens värld, där vi får vara med att förändra verkligheten.

==> Mannakorn att tugga på under dagen: Bön skapar en ny verklighet.

Läs mer HÄR.

__________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar