söndag

SÖNDAG DEN 7 FEBRUARI

Tidig söndagsmorgon i Farsund den 7 februari
Veckorevy från min högst personliga utkikspunkt på livet
Farsund
Så var det söndag igen. Denna söndagen vaknar vi upp i Farsund på Norges sydkust.

Veckan som gått har till stor del tillbringats på sammanträden. I måndags samlades gruppen för "Åndelig Vekst" tillsammans med Michael Hjerpe från Sverige och Eldsflamman. Vi planerade framtida aktiviteter. Bland annat bönedagen som föregår den skandinaviska kongressen 24-26 juni i Oslo. Alla som vill vara med att be den dagen är välkomna till Majorstua-kåren torsdagen den 23 juni mellan 10.00 och 15.00.

Läs mer HÄR.
_____________________

Nyhetsflödet söndag den 7 februari
"För lite av Gud kan ge utbrändhet"
- Dagen - "I en debattartikel i Kyrkans tidning skriver Ulf Lindgren om sambandet mellan hälsa och bön. "Vi behöver arbeta med Guds kraft strömmande genom oss."
  Domkyrkokomministern i Stockholms stift pekar på att många idag talar om utbrändhet bland präster och diakoner, och att många söker förklaringar till de höga sjuktalen i hög arbetsbelastning eller psykologisk anspänning. "Frågan är dock om inte orsaken också bör sökas någon helt annanstans; inte så mycket i något som det är för mycket av utan tvärtom i något som det är för lite av: Gud", skriver han.
Ulf Lindgren varnar för den "inre sekularisering" som han tycker att han ser i kyrkan."


Radikalt försoningsarbete
- Hemmets Vän - "40–50 år har våldsamma konflikter rasat i Colombia mellan regeringen, tre gerillagrupper och paramilitären. Under flera decennier har totalt över 220 000 dödsoffer krävts i ett land med stora möjligheter till blomstring om våldet kan  upphöra. Befolkningen på landsbygden har fördrivits och gett upphov till tre–fyra miljoner internflyktingar, som ofta tvingats leva i djup social misär i storstädernas förorter. Gerillan har drivit bort dem för att kunna odla kokain och därmed fortsätta kriget. Men nu finns stora förhoppningar om fred....
   Det knappast någon trodde var möjligt i början av 1990-talet på detta fängelse med upp till 700 mord i området har tagit alla med häpnad, när grovt kriminella blivit döpta, en del pastorsutbildade och många nu arbetar med försoning." 


Return Of The Mahdi Central To Apocalyptic Islam
- Prophesy News Watch - Read HERE
____________________

Ord för dagen den 7 februari - Matteus 28
UPPDRAGET
Bibelläsning: Matteusevangeliet 28"
Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar"
(Matt 28:19)

Detta säger Jesus till sina lärjungar, för det är bara lärjungar som kan göra lärjungar.
-Hur kan jag själv växa och fördjupa mitt eget lärjungaskap?
-På vilket sätt kan jag bidra till att missionsbefallningen blir verklighet där jag finns?

Jesus skickar inte iväg oss på uppdrag. Han går före oss och säger till oss "Följ mig". Då vi följer Jesus kan vi inte ta ett enda steg där inte har han gått före oss och förberett marken för oss. Han går med oss i varje steg. "Och jag är med er alla dagar till tidens slut" (Matt 28:20)

==>  Mannakorn att tugga på under dagen: "Följ mig" Vad innebär det för mig idag?

Läs mer HÄR.
___________________

Bibelläsning från GT den 7 februari
     
År 1:   En ledare med integritet - 1 Mos 39 - Läs HÄR.



År 2:   Integritet - Ester 3  - Läs HÄR.

Bibelläsningsplanerna finner du HÄR.
___________________

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar